Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Ένταση στην Ομόνοια - Χημικά και «ντου» της αστυνομίας στην πορεία για τον Κουφοντίνα


 Ένταση επικράτησε το απόγευμα της Παρασκευής στην Ομόνοια σε πορεία υπέρ του Κουφοντίνα. Χημικά έναντι διαδηλωτών, δημοσιογράφων και φωτογράφων.

Στην πορεία υπέρ του απεργού πείνας και δίψας, που πραγματοποιείται στα πλαίσια της 7ης Πανελλαδικής ημέρας αλληλεγγύης στον Κουφοντίνα, σημειώθηκε ένταση μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και διαδηλωτών. Σύμφωνα με εντολή της αστυνομίας, έκλεισε και ο σταθμός Συγγρού-Φιξ του μετρό.

Ένταση σε συγκέντρωση για τον Κουφοντίνα
© SPUTNIK
Ένταση σε συγκέντρωση για τον Κουφοντίνα

Μάλιστα, αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο μετρό «Ομόνοια», όπου διαδηλωτές αποκλείστηκαν για μικρό χρονικό διάστημα.

Ένταση στο κέντρο της Αθήνας στην πορεία για τον Κουφοντίνα
© SPUTNIK
Ένταση στο κέντρο της Αθήνας

Οι συγκεντρωμένοι έβρεξαν αστυνομικούς με μάνικα.

Ένταση στο κέντρο της Αθήνας - Διαδηλωτές έβρεξαν αστυνομικούς με μάνικα
© SPUTNIK
Ένταση στο κέντρο της Αθήνας - Διαδηλωτές έβρεξαν αστυνομικούς με μάνικα

Χημικά δέχθηκαν και δημοσιογράφοι από άνδρες των ΜΑΤ, ενώ έπειτα τους απομάκρυναν με τις ασπίδες. Σύμφωνα με πληροφορίες του Sputnik, οι εργαζόμενοι που δέχθηκαν τα χημικά ενημέρωναν τις Αρχές πως είναι δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ.

Χημικά στο κέντρο της Αθήνας
© SPUTNIK
Χημικά στο κέντρο της Αθήνας

Να σημειωθεί ότι η κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα βρίσκεται σε οριακό σημείο, με αντιπροσωπεία δικηγόρων να ενημερώνει την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την κρισιμότητα της κατάστασης.

Ο ίδιος βρίσκεται στην 50 ημέρα απεργίας πείνας και στην απεργίας δίψας.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό τους κάλεσμα: «Είναι η έβδομη μέρα Πανελλαδικής μέρας αλληλεγγύης προς τον απεργό πείνας και ίσως η πιο κρίσιμη, καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και ο κλοιός του θανάτου βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ.

Έξι φορές οι αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν ξανά στο ίδιο σημείο και έξι φορές δέχτηκαν την απρόκλητη επίθεση κάθε λογής ομάδων καταστολής. Δεν πτοούμαστε, ξανά και ξανά θα μας βρίσκετε μπροστά σας, μέχρι να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά του για μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού.

Αν ο απεργός πείνας αφήσει την τελευταία του πνοή, αυτή θα σηματοδοτήσει και τον τελευταίο σπασμό της αστικής δημοκρατίας όπως την γνωρίζαμε. Τίποτα πια δεν θα είναι ίδιο. Θα καταρρεύσει μονομιάς το αφήγημα περί ‘κράτους δικαίου’ που χτίζει η κυβερνητική παράταξη».

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις