Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Ετοιμάζουν "πολεμικό κλίμα" οι Τούρκοι στο Αιγαίο - Γαλλική "απάντηση" με αρμάδα που απέπλευσε για Α. Μεσόγειο


 Γιώργος Μοτσάκος

Έτοιμοι να προκαλέσουν οι Τούρκοι σε Αιγαίο-Α.Μεσόγειο - Σε ετοιμότητα το ελληνικό πολεμικό ναυτικό

Είναι πολύ πιθανόν να γνωρίζουν κάτι οι Γάλλοι και αποστέλλουν τώρα σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο την αρμάδα τους, αφού οι Τούρκοι παίζουν πάλι τα γνωστά παιχνίδια τους σε μια προσπάθεια να εκβιάσουν την Αθήνα με τα παράλογα αιτήματα τους.

Σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες, δύο πλήρως εξοπλισμένες αμφίβιες ομάδες μάχης θα αναπτυχθούν κατά πάσαπιθανότητα το αμέσως επόμενο διάστημα στην Α. Μεσόγειο κοντά στην Κρήτη. 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΤΩΡΑ (ΕΔΩ) ΓΙΑ ΟΛΑ!

Η μία ομάδα περιλαμβάνει το γαλλικό αεροπλανοφόρο "Charles de Gaulle" και η άλλη το ελικοπτεροφόρο "Tonnere", απέπλευσε στις 18 Φεβρουαρίου από την Τουλόν.

Η φρεγάτα ΥΔΡΑ (F 452) θα συνοδεύει το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle που θα αποπλεύσει από την Τουλόν την ερχόμενη βδομάδα, από την αρχή της αποστολής του, μαζί με μια βελγική φρεγάτα και αμερικανικό αντιτορπιλικό.


Την ίδια στιγμή ο Τούρκος αντιναύαρχος ε.α. Ντενίζ Κουτλούκ, φέρεται να μας προειδοποιεί ότι “η Τουρκία σε Μεσόγειο και Αιγαίο θα ακολουθήσει τον δικό της οδικό χάρτη που θα τεθεί σε εφαρμογή. 


Ο ίδιος αναφέρει τις βασικές αρχές του τουρκικού σχεδίου αναφέροντας ότι “το μεσογειακό πρόβλημα αφορά κυρίως την ανατολική πλευρά του Αιγαίου (διχοτόμηση λόγω Γαλάζιας Πατρίδας) και το κυπριακό πρόβλημα, τα οποία δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μεμονωμένα αλλά ως πακέτο λύσεων. 

Εάν αυτά τα δύο ζητήματα δεν βρουν λύσεις δεν μπορεί να υλοποιηθεί ο τουρκικός οδικός χάρτης. 
Επομένως, οι λύσεις και στα δύο αυτά “προβλήματα” πρέπει να εξεταστούν από κοινού. 

Κατά συνέπεια, η λύση για την Κύπρο συνίσταται στην υλοποίηση μιας δομής δύο κρατών, έτσι ώστε το τουρκικό κράτος στο βορρά να μπορεί να κυριαρχήσει στις θαλάσσιες περιοχές πέρα ​​από τη βόρεια ακτή και το (νέο) ελληνοκυπριακό κράτος να ελέγχει θαλάσσιες περιοχές πέρα ​​από τη νότια ακτή μετά από ειρηνευτική συμφωνία”.


 
Ο Τούρκος αντιναύαρχος (από ότι φαίνεται οι απόστρατοι ανώτατοι αξιωματικού του τουρκικού ΠΝ έχουν αναλάβει τα δώσουν λύσεις σε Αιγαίο-Α.Μεσόγειο), τονίζει επίσης ότι σύμφωνα με την σύμβαση της Βέρνης του 1976, η Τουρκία έχει αναλάβει την δέσμευση να κάνει εργασίες στην υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου. 

“Το ωκεανογραφικό TCG Çeşme θα ολοκληρώσει αυτές τις εργασίες του στις θαλάσσιες περιοχές με τις οποίες σχετίζεται η χώρα μας, βάσει της Βέρνης”, τονίζει ο ίδιος.

Ο Ντενίζ Κουτλούκ, ανέφερε επίσης ότι "ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει την συνήθεια να αντιμετωπίζει ελληνο-τουρκικά προβλήματα με τρόπους που υπερβαίνουν την ικανότητα του ελληνικού κράτους. 


 
Ο στόχος του είναι να προσελκύσει την προσοχή "τρίτων" και να διασφαλίσει ότι η διαδικασία θα υλοποιηθεί υπέρ του με την παροχή της βοήθειάςτους».

Εδώ έχουμε ένα νέο Τούρκο ε.α. αντιναύαρχο, ο οποίος ανέλαβε την υποχρέωση να μας απειλήσει για μια ακόμη φορά (όπως και οι προηγούμενοι) για τα τουρκικά συμφέροντα σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο με στόχο να μην εμπλακούν “τρίτες” δυνάμεις, διότι συμφέρει την Άγκυρα στην παρούσα φάση.

Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η Τουρκία σήμερα ακολουθεί μια ενεργή και άκαμπτη νεο-οθωμανική πολιτική σε ολόκληρη την περιφέρεια σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο. 
 
Πολλοί σύμμαχοι του ΝΑΤΟ αντιπαθούν και εναντιώνονται σε αυτά ακριβώς τα σχέδια για το δικό τους πρωτίστως συμφέρον. 

ΟΙ Τούρκοι δεν απειλούν μόνο Ελλάδα-Κύπρο, αλλά και την Αίγυπτο, το Ισραήλ, ΗΠΑ, τη Γαλλία στη Β. Αφρική και στη Μεσόγειο, και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, για αυτό και οι εξελίξεις στην περιοχή μας αφορούν πολλούς κάτι πολύ θετικό στην παρούσα φάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις