Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Εξελίξεις στην έρευνα για τον σκηνοθέτη - Νέα μαρτυρία στον εισαγγελέα και κατάθεση υπό άκρα μυστικότητα


 Άλλη μια μαρτυρία προστέθηκε στις καταγγελίες κατά του γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού, ο οποίος μηνύθηκε για υποθέσεις σεξουαλικής βίας τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, το μεσημέρι, λίγο μετά την υποβολή της νέας μήνυσης σε βάρος του γνωστού σκηνοθέτη για σεξουαλική βία σε βάρος ανήλικου, στην Εισαγγελία κατέθεσε μάρτυρας γυναίκα που κλήθηκε από τον εισαγγελέα.

Η γυναίκα αυτή φέρεται να έδωσε κρίσιμα στοιχεία που συνδέονται με τις καταγγελίες που έχουν υποβληθεί στην Εισαγγελία επωνύμως, για τον ρόλο και για τον τρόπο που δρούσε ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης. Η έρευνα της Εισαγγελίας, σύμφωνα με τις εισαγγελικές πηγές που επικαλείται ο ΑΝΤ1, κινείται με γρήγορους ρυθμούς αλλά με προσεκτικά βήματα καθώς τα καταγγελλόμενα αδικήματα αφορούν ανήλικους που έχουν υποστεί σεξουαλική βία.

Στην Εισαγγελία έχουν φθάσει 3 υποθέσεις, υπάρχουν 3 μηνύσεις που ερευνώνται από εισαγγελικούς λειτουργούς. Οι δύο στρέφονται κατά του γνωστού σκηνοθέτη με το αδίκημα του βιασμού ανηλίκου και η τρίτη στρέφεται κατά γνωστού ηθοποιού για το ίδιο αδίκημα, δηλαδή βιασμός σε βάρος ανηλίκου. Υπάρχει μία τέταρτη καταγγελία, η οποία έχει δει το φως της δημοσιότητας αλλά δεν έχει φθάσει στην Εισαγγελία και αφορά πάλι τον γνωστό σκηνοθέτη ενώ αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να ανοίξει η εισαγγελική έρευνα καθώς την ερχόμενη Δευτέρα έχει κληθεί ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας να καταθέσει στον εισαγγελέα να του καταθέσει όλους τους φακέλους με τις επώνυμες καταγγελίες προκειμένου να ξεκινήσει η εισαγγελική έρευνα και να διαπιστωθεί αν στοιχειοθετούνται και ποινικά αδικήματα.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΤΩΡΑ (ΕΔΩ) ΓΙΑ ΟΛΑ!

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σήμερα ο εισαγγελικός λειτουργός έλαβε πολύωρη κατάθεση από μάρτυρα, πιθανότατα γυναίκα, η μαρτυρία της οποίας ενδέχεται να πυροδοτήσει εξελίξεις στην υπόθεση του μηνυόμενου για σοβαρές κατηγορίες ηθοποιού, καθώς φαίνεται να πρόκειται για πρόσωπο που γνωρίζει συγκεκριμένα γεγονότα χωρίς να έχει την ιδιότητα του θύματος. Η κατάθεση διήρκεσε πολλές ώρες και με την ολοκλήρωση της, η μάρτυρας αποχώρησε από το εισαγγελικό γραφείο με μεγάλη μυστικότητα, επιλέγοντας να εξέλθει αποφεύγοντας την κεντρική είσοδο της Εισαγγελίας. Μάλιστα, τη συνόδευε η δικηγόρος του άνδρα, που πρώτος κατέθεσε μήνυση σε βάρος του σκηνοθέτη- ηθοποιού για αδικήματα τα οποία έχουν παραγραφεί, πλην όμως έχει ανακοινώσει πως γνωρίζει ακόμα δύο περιστατικά που συνέβησαν την προηγούμενη επταετία και επομένως δεν έχουν παραγραφεί. Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι επόμενες κινήσεις της Δικαιοσύνης, μετά και την κατάθεση της μήνυσης σήμερα για βιασμό ανηλίκου το 2010, εκτιμάται πως θα είναι άμεσες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις