Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Ρωσικά δημοσιεύματα: Αμερικανικό F/A-18 καταδιώχθηκε από ρωσικό Su-35 στην Συρία


 Ένα συμβάν στον εναέριο χώρο της Συρίας ο οποίος ελέγχεται απο την ρωσική και συριακή Αεράμυνα, αποκαλύπτουν ρωσικά δημοσιεύματα τα οποία επικαλούνται σημείωμα του αμερικανικού ιδρύματος RAND.

Σύμφωνα με αυτά ένα F/A-18 (δεν διευκρινίζεται ο ακριβής του τύπος εάν επρόκειτο για C/D ή E/F) αναχαιτίστηκε και καταδιώχθηκε  στην Συρία από ρωσικό μαχητικό Su-35.

Σύμφωνα με τα ρωσικά δημοσιεύματα το αμερικανικό μαχητικό εισήλθε στον εναέριο χώρο της Συρίας κμαι ένα ρωσικό Su-35S απο τη βάση Χμειμίμ απογειώθηκε για να το αναχαιτίσει. Όπως αναφέρεται επακολούθησε εμπλοκή με σκληρούς ελιγμούς και το ρωσικό αεροσκάφος ήρθε σε παραμέτρους βολής τόσο σε μέσες όσο και σε μικρή αποσταση και το F/A-18 κατέφυγε καταδιωκόμενο στον εναέριο χώρο του Ιράκ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΤΩΡΑ (ΕΔΩ) ΓΙΑ ΟΛΑ!

Δεν είναι γνωστό πότε έγινε το συμβάν, αλλά όπως σημειώνεται αυτό έγινε κάποια χρόνια πριν όταν οι Αμερικανοί βομβάρδιζαν θέσεις του συριακού Στρατού στην Ντελ Ερ Ζορ.

Όπως αναφέρει το ρωσικό δημοσίευμα το αμερικανικό μαχητικό δεν είχε κανένα περιθώριο επιβίωσης απέναντι στο Su-35S παρά το γεγονός ότι δοκίμασε να πραγματοποιήσει ελιγμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις