Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Η φρεγάτα «Κανάρης»… σκιά του αεροπλανοφόρου Charles De Gaulle - ΦΩΤΟ


 Του Χρήστου Μαζανίτη

Η φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ (F-464) κλάσης “S” του Πολεμικού Ναυτικού θα αποτελέσει μέρος της Task Force TF-473, στην θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κορσικής, συνοδεύοντας το γαλλικό

αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ (CHARLES DE GAULLE), στο πλαίσιο της επιχείρησης «CLEMENCEAU 21», στην Ανατολική Μεσόγειο μέχρι την Ινδία.

Το όνομα που έχουν δώσει οι Γάλλοι στην επιχείρηση κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι. Ο Κλεμανσό, πριν γίνει πρωθυπουργός της Γαλλίας, το 1896 επιστρέφοντας από ταξίδι του στην Ελλάδα όπου είχε συνάντηση με τον Ελευθέριο Βενιζέλο είχε πει σε συγκέντρωση στο Παρίσι: «Δεν θα σας κουράσω λέγοντάς σας για το μεγαλείο της Ακρόπολης, ούτε θα σας βασανίσω με αρχαιοελληνική διάλεξη. Είδα τόπους θαυμαστούς και μεταξύ άλλων την Κρήτη. Και δεν μπορείτε να μαντέψετε ποια είναι η πιο ενδιαφέρουσα ανακάλυψή μου, πιο ενδιαφέρουσα κι από τις ανασκαφές. Είναι ένας δικηγόρος Βενιζέλος ή Βενιζουέλος. Ειλικρινά δεν μπορώ να προφέρω επακριβώς το όνομά του, αλλά σε μερικά χρόνια ολόκληρη η Ευρώπη θα μιλάει γι' αυτόν!».

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης θα λάβουν χώρα ιδιαίτερα απαιτητικές δραστηριότητες επιχειρησιακής εκπαίδευσης, που αναβαθμίζουν την διαλειτουργικότητα και επιβεβαιώνουν το υψηλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των συμμαχικών μονάδων που συμμετέχουν στην TF-473.

Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ, «στην Γαλλική επιχείρηση «CLEMENCEAU 21» συμμετέχουν επιπρόσθετα των Γαλλικών και ναυτικές μονάδες, της Ελλάδας, των ΗΠΑ, του Βελγίου και της Ιταλίας και θα πραγματοποιήσουν συνεργασίες με δυνάμεις και άλλων κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και Στρατηγικών Εταίρων, αναδεικνύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τις κοινές προσπάθειες των συμμετεχουσών χωρών για την εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου».

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις