Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Γεωργιάδης: Αρχές Μαΐου θα μπορούν να ανοίξουν οι χώροι εκδηλώσεων - Πλησιάζει η ώρα της εστίασης


 Πλησιάζει η στιγμή που θα ανοίξει η εστίαση, όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι οι χώροι εκδηλώσεων θα μπορούν να επαναλειτουργήσουν στις αρχές του Μαΐου.

Την εκτίμηση ότι οι χώροι εκδηλώσεων, όπως είναι τα κτήματα, όπου πραγματοποιούνται οι γάμοι και οι εταιρείες catering, θα μπορούν να ανοίξουν από τις αρχές του Μαΐου, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, από τη Βουλή, ενώ για την επαναλειτουργία της εστίασης, σημείωσε ότι «πλησιάζει». 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΤΩΡΑ (ΕΔΩ) ΓΙΑ ΟΛΑ!

Συγκεκριμένα, για τις επιχειρήσεις που διοργανώνουν δεξιώσεις, ο Άδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε: «Η προσωπική μου γνώμη - θα διακινδυνεύσω να το πω αυτό - είναι από τις αρχές Μαΐου θα είμαστε σε θέση να ανοίξουμε αυτές τις επιχειρήσεις».

«Και το λέω για τον εξής λόγο, πρέπει και αυτοί (σ.σ. οι επιχειρηματίες) να κάνουν τον προγραμματισμό τους και πρέπει και ο κόσμος που θέλει να προγραμματίσει εκδηλώσεις, να σπεύσει από τώρα να κάνει το κλείσιμο των ραντεβού του» συμπλήρωσε. 

Παραπέμποντας στο πρόγραμμα εμβολιασμού που προχωράει, στη βελτίωση του καιρού που αναμένεται εκείνο το διάστημα και στις προβλέψεις των αρμοδίων για την πορεία της πανδημίας τους επόμενους μήνες, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Πιστεύω ότι τον Μάιο θα είμαστε σε θέση να ανοίξουμε αυτές τις επιχειρήσεις».

Ο υπουργός ανακοίνωσε, παράλληλα, τον σχεδιασμό νέου προγράμματος ΕΣΠΑ που θα είναι εστιασμένο αποκλειστικά στον κλάδο της εστίασης που έχει πληγεί από την πανδημία και το πολύμηνο «λουκέτο» και προκειμένου να στηριχθούν περαιτέρω οι επιχειρήσεις του κλάδου, εν όψει του ανοίγματος - το οποίο όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, πλησιάζει, δεδομένης και της εμβολιαστικής διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6, που θα είναι σε μηνιαία βάση, σημείωσε ότι τα καταστήματα που ήταν διαρκώς κλειστά στη διάρκεια του Ιανουαρίου (όπως είναι η εστίαση), θα έχουν πλεονέκτημα έναντι άλλων επιχειρήσεων. 

Αναφερόμενος στις συνθήκες lockdown, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι «κανένας μας δεν ονειρευόταν τη θητεία του υπό αυτές τις συνθήκες», συμπληρώνοντας ότι «πάντα στο μυαλό μου είχα ότι θέλω να ανοίγω επιχειρήσεις».

Αναγνωρίζοντας τη δεινή θέση, στην οποία έχει περιέλθει η εστίαση, ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε «συγγνώμη» εκ μέρους της κυβέρνησης, εξηγώντας ότι «επικράτησε το κριτήριο της προάσπισης της δημόσιας υγείας».

«Επιλέξαμε να χαθούν χρήματα για να σωθούν ζωές και αυτό δημιουργεί προβλήματα» είπε. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις