Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Ινδία σε Τουρκία: ''Παραβιάζετε τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για την Κύπρο''

 


Ανδρέας Μουντζουρούλιας

Σημαντική εξέλιξη

Ηχηρό μήνυμα έστειλε σήμερα η Ινδία στη Τουρκία. Το Νέο Δελχί στηρίζει ξεκάθαρα τον ελληνισμό. Αυτές τις κινήσεις πρέπει να τις δουν οι αρμόδιοι τόσο στην Αθήνα, όσο και στην Λευκωσία. 

Εδώ και μήνες οι Ινδοί ''φωνάζουν'' και θέλουν συνεργασία με την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα. Μάλιστα η Ινδική Κυβέρνηση, μέσω του Στρατηγού Μπακσί, πέρασε το μήνυμα της στρατιωτικής συνεργασίας μέσω του Πενταπόσταγμα. Τα λόγια ήταν ξεκάθαρα: ''Ελάτε να συνεργαστούμε, το Ινδικό και το Ελληνικό πολεμικό ναυτικό πρέπει να ενωθούν κατά του άξονα Πακιστάν-Τουρκίας!''  

''Πυρά'' Ινδίας σε Τουρκία 

Σε ένα ισχυρό μήνυμα προς την Τουρκία, η Ινδία υπενθύμισε σήμερα Τετάρτη τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο.

Η εκπρόσωπος της Ινδίας στα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη, κυρία Σέμα Πουτζάνι είπε: "Όσον αφορά το θέμα των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, θα συμβούλευα την Τουρκία να σέβεται τους διεθνείς κανόνες"

Η κ. Πουτζάνι συνέχισε λέγοντας τα εξής: "Βρίσκουμε εντελώς απαράδεκτους τους ισχυρισμούς της Τουρκίας", επισημαίνοντας, "είναι ειρωνικό για μια χώρα που έχει ποδοπατήσει τα δικαιώματα ενός άλλου κράτους, να συνεχίζει να εμπλέκεται στα εσωτερικά θέματα άλλων χωρών". 

Αυτή η τοποθέτηση του Ν. Δελχί έγινε λόγω του ότι η Τουρκία για άλλη μία φορά εμπλέκεται στα εσωτερικά της Ινδίας. Μιλάμε για το ζήτημα του Κασμίρ, όπου η Άγκυρα, ακολουθεί την προκλητική ''γραμμή'' του Πακιστάν στο ζήτημα. 

Πληροφορίες φέρουν την Άγκυρα να έχει πάρει σοβαρά το σχέδιο κατά του Ν. Δελχί σχετικά με το Κασμίρ, σε μια προσπάθεια να παρουσιαστεί ως “ηγέτιδα δύναμη” στην κεντρική Ασία. 

Υπενθυμίζουμε επίσης  ότι οι Τούρκοι ετοίμαζαν πυρετωδώς εδώ και μεγάλο διάστημα τον δικό τους αμυντικό άξονα στην περιοχή της Α.Μεσογείου απέναντι σε (Ελλάδα-Αίγυπτο-Κύπρο) με χώρες που έχουν την ίδια θρησκεία και κυρίως συμφέροντα.

Άγκυρα και Ισλαμπαμπάντ ετοιμάζουν μόνιμη παρουσία μονάδων επιφανείας και αεροσκαφών του πακιστανικού ΠΝ στην τουρκική επιχείρηση “Ασπίδα της Μεσογείου”, με την οποία ο Ερντογάν ευελπιστεί να υφαρπάξει θαλάσσια οικόπεδα από Ελλάδα και λοιπές χώρες.

Η Άγκυρα, συνεχίζει το ίδιο μοτίβο που κολούθησε στο Αρτσάχ, αυτή τη φορά για την περιοχή του Κασμίρ. Στο ρόλο του Αζερμπαϊτζάν βρίσκεται το Πακιστάν, με το οποίο φαίνεται ότι έχει στηθεί μία συμμαχία τόσο εναντίον της Ινδίας, όσο και κατά των μεσογειακών χωρών.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις