Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Κατακεραυνώνει» την ΝΔ το Politico: «Στην Ελλάδα αυτοί που φτιάχνουν νόμους για τον Covid τους καταπατάνε»


 Από την επίσκεψη του Κ.Μητσοτάκη στην Ικαρία, μέχρι και τους εμβολιασμούς στελεχών της ΝΔ εκτός σειράς αναφέρεται το Politico.

Θέμα και στο εξωτερικό έχουν γίνει η καταπατήσεις των κανόνων για τον κορωνοϊό από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας,

αλλά και το πρόσφατο σκάνδαλο που ξέσπασε με τους εμβολιασμούς εκτός σειράς. 

«Στην Ελλάδα, οι άνθρωποι που δημιουργούν τους κανόνες του κορωνοϊού είναι συχνά αυτοί που τους παραβιάζουν», σημειώνει με νόημα το Politico

Κατά το έτος από το πρώτο καταγεγραμμένο κρούσμα COVID-19 της χώρας, υπήρξαν πολλές περιπτώσεις που οι πολιτικοί δεν έχουν τηρήσει τους κανόνες, αναφέρει το Politico.

«Η τελευταία έλαβε χώρα αυτό το μήνα όταν ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κατευθύνθηκε προς το μικρό νησί Χάλκη για να εμβολιαστεί – παρακάμπτοντας τη σειρά και, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, αφήνοντας κάποιους κατοίκους χωρίς τη δυνατότητα να εμβολιαστούν», επισημαίνει ο ιστότοπος και συνεχίζει:

«Ο Γιώργος Χατζημαρκός από το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας πήρε ιδιωτικό πλοίο από τη Ρόδο στη Χάλκη και εμβολιάστηκε την περασμένη Κυριακή. Επί του παρόντος, η Ελλάδα εμβολιάζει το προσωπικό υγειονομικής περίθαλψης και τα άτομα ηλικίας άνω των 75 ετών (και αρχίζει να εμβολιάζει άτομα ηλικίας 60-64 ετών με το εμβόλιο Oxford/AstraZeneca). Ο Χατζημάρκος είναι 56.

Ο Χατζημάρκος δικαιολόγησε τις ενέργειές του λέγοντας ότι ήταν στη Χάλκη για δουλειές και "ενημερώθηκε ότι η διαδικασία εμβολιασμού των κατοίκων του νησιού έχει ολοκληρωθεί και ότι έχουν απομείνει αχρησιμοποίητες δόσεις, οι οποίες... έπρεπε να χρησιμοποιηθούν." Είπε ότι "έλαβε τη διαβεβαίωση ότι κανένας κάτοικος του νησιού που επιθυμούσε να εμβολιαστεί δεν έμεινε έξω".

Αλλά η γιατρός που είναι υπεύθυνη για την κλινική Χαλκίδας, Αθηνά Αρβανιτίδου, είπε ότι τα πράγματα δεν είναι όπως παρουσιάζονται, καθώς το όνομα του κ. Χατζημάρκου ήταν σε μια λίστα με αυτά που θα εμβολιαστούν για μέρες πριν εμβολιαστεί.

Τοπικοί πολιτικοί της αντιπολίτευσης ανέφεραν ότι τουλάχιστον δύο άτομα έμειναν ανεμβολίαστα στο νησί, καθώς δεν είχαν απομείνει εμβόλια, και κατηγόρησαν τον κυβερνήτη για "προκλητική συμπεριφορά", σύμφωνα με τον τοπικό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νεκταρίο Σαντορινιό.

Την Παρασκευή, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, κάλεσε να παραιτηθούν η αντιδήμαρχος Δήμητρα Ακριτίδου και ο προέδρος του δημοτικού συμβουλίου της πόλης Δρόσος Τσάβλης, όταν αποκαλύφθηκε ότι βοήθησαν περίπου 24 άτομα να εμβολιαστούν πηδώντας στην ουρά. Οι δυο άνδρες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από τη Νέα Δημοκρατία.

Το αντιπολιτευόμενο κόμμα ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε σε δήλωσή του ότι το κυβερνών κόμμα "έφτασε στο σημείο να εμβολιάσει παράνομα 24 στελέχη στη Θεσσαλονίκη με εμβόλια που προορίζονταν για μικρά παιδιά με αναπηρίες".

Το Δεκέμβρη, η κυβέρνηση αντιμετώπισε αντιδράσεις από γιατρούς και αντιπολιτευόμενα κόμματα, όταν δεκάδες υπουργοί και κυβερνητικοί αξιωματούχοι ήταν από τους πρώτους που δέχθηκαν να εμβολιαστούν, ακόμα και πριν από γιατρούς και νοσοκόμες.

Περίπου 45 αξιωματούχοι συμπεριλήφθηκαν αρχικά στο σχέδιο εμβολιασμού της κυβέρνησης ως "προσωπικό προτεραιότητας κρίσιμο για τις κυβερνητικές λειτουργίες". Στη συνέχεια, ο κατάλογος επεκτάθηκε για να συμπεριλάβει περίπου 126 κυβερνητικούς αξιωματούχους, χωρίς να αποκαλυφθούν τα υπόλοιπα ονόματα. Μετά από έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν φωτογραφίες υπουργών και αξιωματούχων της κυβέρνησης ο κατάλογος μειώθηκε σε 66 άτομα.

Δεν είναι μόνο η λίστα προτεραιότητας εμβολιασμού που φαίνεται να αποτελεί πρόβλημα για τους πολιτικούς και το προσωπικό τους, αλλά και οι περιορισμοί του κορωνοϊού.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δέχθηκε πυρά επειδή αγνόησε τους κανόνες αποκλεισμού, όταν κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στην Ικαρία υπήρξαν βίντεο και φωτογραφίες που τον έδειχναν να παρευρίσκεται σε συνάντηση σε σπίτι τοπικού βουλευτή της ΝΔ και γιατρού.  

"Η εικόνα που παρουσιάστηκε έβλαψε τους πολίτες και έδωσε λάθος μήνυμα για το σκοπό της ίδιας της επίσκεψης... Σας διαβεβαιώνω, δεν πρόκειται να ξανασυμβεί", ανέφερε ο Μητσοτάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κατηγορήθηκε επίσης για παραβίαση των κανόνων αποκλεισμού στις αρχές Δεκεμβρίου, όταν πήγε ορεινή ποδηλασία με τη σύζυγό του σε ένα δάσος κοντά στο βουνό της Πάρνηθας βόρεια της Αθήνας και πόζαρε για φωτογραφίες με αρκετούς περαστικούς — κανένας από αυτούς δεν φορούσε μάσκες», γράφει μεταξύ άλλων το Politico.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις