Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Κικίλιας σε Μαξίμου: «Aν δεν σας κάνω μπορώ να φύγω»


 Νεύρα και γκρίνιες στο κυβερνητικό στρατόπεδο προκάλεσε η αποτυχία της αντιμετώπισης του δεύτερου κύματος του κορονοϊού.

Ήδη από το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου και στο υπουργείο Υγείας είχαν αποφασίσει να πάνε σε καθολικό lockdown μέσα στο τρίμηνο lockdown που ήδη είναι σε εξέλιξη από τον περασμένο Νοέμβριο. Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, που βαρέθηκε να παίζει δεύτερο ρόλο σε σχέση με τον υφυπουργό του, Βασίλη Κοντοζαμάνη, που τον προίκισε ο πρωθυπουργός με αρμοδιότητες. Κάπως έτσι βγήκε και προεξόφλησε την απόφαση και της κυβέρνησης και της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, λέγοντας ότι η δική του πρόταση θα ήταν για καθολικό lockdown. Σύμφωνα με πληροφορίες η σπουδή του υπουργού προκάλεσε δυσαρέσκεια στο Μέγαρο Μαξίμου, την οποία ανέλαβε να μεταφέρει στον κ. Κικίλια ο υπουργός Επικρατείας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες (που το περιβάλλον του κ. Κικίλια διαψεύδει), ο κ. Κικίλιας απάντησε «αν δεν σαν κάνω μπορώ να φύγω».

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΤΩΡΑ (ΕΔΩ) ΓΙΑ ΟΛΑ!

Φυσικά αποχώρησή του ενόψει του lockdown θα προκαλούσε μείζονα κυβερνητική κρίση. Και φυσικά υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ο κ. Κικίλιας να ανοίξει το στόμα του. Άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τόλμησε στον ανασχηματισμό να απομακρύνει τους αποτυχημένους υπουργούς του. Ο Βασίλης Κικίλιας απολαμβάνει και υψηλά ποσοστά δημοφιλίας. Η εξέλιξη της ημέρας δικαίωσε την εισήγησή του και ανάγκασε τον πρωθυπουργό να βγει σε ένα ακόμη διάγγελμα για να προβάρει τον ρόλο του «θαρραλέου πρωθυπουργού». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις