Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Κρήτη: Αρνήθηκε να νοικιάσει το σπίτι της σε μητέρα επειδή έχει παιδί με αυτισμό


 Ρατσιστική συμπεριφορά αντιμετωπίζει μια μήτερα από το Ρέθυμνο, η οποία δεν μπορεί να βρει σπίτι να μείνει με το παιδί της, επειδή εκείνο πάσχει από αυτισμό.

Η καταγγελία ήρθε στο φως από τον υπεύθυνο έργων και δομών του Συλλόγου Γονέων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου.

Κρήτη καταγγελία: Όταν η ιδιοκτήτρια είδε το παιδί, επέστρεψε την προκαταβολή και τους έδιωξε

Η καταγγελία δημοσιοποιήθηκε από τον υπεύθυνο έργων και δομών του Συλλόγου Γονέων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου, Παύλο Μελισσινό. Επισημαίνεται πως, η μητέρα με το παιδί είχαν βρει σπίτι να μείνουν, είχαν ήδη δώσει προκαταβολή και θα υπέγραφαν συμβόλαιo μετά από λίγες μέρες. Την ώρα που μετακόμιζαν τα πράγματά τους στο νέο τους σπίτι, η ιδιοκτήτρια είδε το παιδί, τους έδωσε τα χρήματα πίσω και τους πέταξε στο δρόμο.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η μητέρα του παιδιού είναι νοσηλεύτρια και είναι διορισμένη στο νοσοκομείο Ρεθύμνου. Προς στιγμήν διαμένει σε ξενοδοχείο.

«Δε ζητάει να της παραχωρηθεί κάποιο σπίτι δωρεάν. Ζητάνε να νοικιάσουν!!!! Κάθε μήνα ανταπεξέρχονται στις υποχρεώσεις τους, αλλά ΔΕΝ τους προτιμούν οι ιδιοκτήτες λόγω της κατάστασης του παιδιού!!!! Ρατσισμός κι απανθρωπιά σε ΟΛΟ το μεγαλείο τους!», δηλώνει ο κ. Μελισσινός.

Αναλυτικά η καταγγελία:

«Εγώ δε γνωρίζω την οικογένεια προσωπικά. Είδα την έκκληση για βοήθεια από μια ομάδα στο facebook και επικοινωνώ με τη διαχειρίστρια της ομάδας η οποία προσπαθεί να βοηθήσει την οικογένεια.

Εν τάχει, γνωρίζω πως το σπίτι τους πριν από 10 ημέρες κάηκε. Γνωρίζω πως ψάχνουν σπίτι να μείνουν και λόγω των Φοιτητών και των airbnb στο Ρέθυμνο είναι δύσκολη η εύρεση κατοικίας!!! Με τα πολλά βρήκαν ένα σπίτι να μείνουν έδωσαν προκαταβολή,

θα υπέγραφαν συμβόλαια σε λίγες μέρες, μέχρι να τα ετοιμάσει η ιδιοκτήτρια, δεν είπαν στην ιδιοκτήτρια για το πρόβλημα του παιδιού κι όταν ξεκίνησαν σιγά σιγά τη μετακόμιση τους μόλις η ιδιοκτήτρια είδε το παιδί τους έδωσε τα χρήματα πίσω και τους ΠΕΤΑΞΕ στο δρόμο. Γιατί φοβόταν ότι θα είχε πρόβλημα με τους υπόλοιπους ενοίκους αν το παιδί έκλαιγε η έκανε φασαρία λόγω της κατάστασής του.

Η οικογένεια φιλοξενείται από ένα ξενοδοχείο προς το παρών. Η μητέρα του παιδιού είναι νοσηλεύτρια διορισμένη στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου. Δε ζητάει να της παραχωρηθεί κάποιο σπίτι δωρεάν. Ζητάνε να νοικιάσουν!!!! Κάθε μήνα ανταπεξέρχονται στις υποχρεώσεις τους, αλλά ΔΕΝ τους προτιμούν οι ιδιοκτήτες λόγω της κατάστασης του παιδιού!!!!

Ρατσισμός κι απανθρωπιά σε ΟΛΟ το μεγαλείο τους!».

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις