Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Μητσοτάκης για Τουρκία: Δεν είμαι αφελής, υπήρξε βελτίωση αλλά θέλω να δω συνέπεια


 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε και για τις σχέσεις με την Τουρκία σε διαδικτυακή συζήτηση στο πλαίσιο του συνεδρίου «Europe 2021».

Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις διερευνητικές επαφές μίλησε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε διαδικτυακή συζήτηση στο πλαίσιο του συνεδρίου «Europe 2021».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγνώρισε ότι είναι ενθαρρυντικό το γεγονός πως υπήρξε βελτίωση της κατάστασης τον τελευταίο μήνα που ξεκίνησαν οι διερευνητικές. 

10 χρόνια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάνε και εσυ like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Ωστόσο όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «δεν είμαι αφελής» και διεμήνυσε ότι αναμένει να υπάρξει συνέπεια σε αυτή την συμπεριφορά από την Τουρκία.

Υπενθύμισε ότι η Ελλάδα ελπίζει σε μια εποικοδομητική σχέση αλλά «αν τα πράγματα δεν κινηθούν στην σωστή κατεύθυνση θα πρέπει να υπάρξουν συνέπειες εκ μέρους της ΕΕ προς την Τουρκία».

Αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού, διαβεβαίωσε ότι δεν ανακόπηκε η ώθηση στις μεταρρυθμίσεις.

«Σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε τα 32 δισ. συνολικά -9 δισ. σε επιχορηγήσεις και 13 σε δάνεια- με στόχο να δώσουμε ώθηση στον μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας» πρόσθεσε.

Μάλιστα, ανέφερε ότι η πανδημία χρησιμοποιήθηκε ως ευκαιρία για μια σειρά ψηφιακών υπηρεσιών στους πολίτες. 

Σε σχέση με το Ταμείο Ανάκαμψης αναφέρθηκε στις τέσσερις βασικές προτεραιότητες που είναι: Πράσινη μετάβαση, ψηφιακός μετασχηματισμός, έμφαση στις ιδιωτικές επενδύσεις και μεγάλη έμφαση σε προσόντα, δεξιότητες, εκπαίδευση και κατάρτιση.

Για το θέμα των εμβολίων υπογράμμισε ότι για χώρες μικρού και μεσαίου μεγέθους όπως η Ελλάδα ήταν σημαντικό που η ΕΕ ανέλαβε την διαπραγμάτευση.

«Είναι πολύ σημαντικό -κυρίως για χώρες μικρού και μεσαίου μεγέθους- ότι η ΕΕ διαπραγματεύεται ως σύνολο και γίνεται πλήρως αναλογική κατανομή με βάση τον πληθυσμό κάθε χώρας. Χωρίς διαχωρισμούς ανάμεσα σε μεγάλες και μικρές χώρες, πλούσιες και φτωχές. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προς την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» τόνισε.

Σε σχέση με τον τουρισμό, τόνισε ότι επιθυμία είναι «ο κόσμος να είναι σε θέση να ταξιδέψει αυτό το καλοκαίρι. Θέλουμε οι Γερμανοί να είναι σε θέση να έρθουν στην Ελλάδα. Για τον λόγο αυτό ήμουν ο πρώτος ευρωπαίος ηγέτης που ζήτησε να ξεκινήσει η συζήτηση για αυτό που αποκαλούμε Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού».

Διευκρίνισε ότι «αυτό δεν συνιστά άδεια να ταξιδέψει κανείς, βεβαίως, αλλά θα διευκολύνει σημαντικά τα ταξίδια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις