Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Μητσοτάκης στον πρωινό καφέ: Πρόθεσή μας να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 8 Μαρτίου


 Η επιτροπή των ειδικών αποφάσισε σήμερα να εισηγηθεί την παράταση του lockdown στην Αττική για ακόμα μια εβδομάδα, ωστόσο στην κυβέρνηση σχεδιάζουν ήδη με προσεκτικές κινήσεις το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 8 Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρωινό καφέ στο Μέγαρο Μαξίμου μιλώντας με τους συνεργάτες του είπε ότι κεντρική πρόθεση είναι να ανοίξει το λιανεμπόριο την Δευτέρα 8 Μαρτίου.

Σημειώνεται πάντως ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία δεν έχει κλειδώσει, καθώς καθ’ όλη τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας θα παρακολουθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, αλλά και των αριθμό των κρουσμάτων. Στην περίπτωση που τα δεδομένα είναι ενθαρρυντικά η επιτροπή των ειδικών θα δώσει το πράσινο φως και από τη Δευτέρα 8 Μαρτίου θα επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο με μέτρα. Εως τώρα δεν έχει διευκρινιστεί αν τα καταστήματα θα λειτουργήσουν με τη μέθοδο του click away ή με ραντεβού και click in shop. Αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία της επιδημιολογικής κατάστασης.

Είναι σημαντικό όμως να σημειωθεί πως η κατάσταση θα αξιολογηθεί ξανά προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας και στην περίπτωση που το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει αυξημένο, τότε δεν αποκλείεται τα μέτρα που ισχύουν να παραταθούν για άλλες 7 ημέρες.

 Γρίφος το άνοιγμα των σχολείων

Την ίδια στιγμή, άγνωστο παραμένει το τι θα ισχύσει για τα σχολεία, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως το πιθανό άνοιγμα του λιανεμπορίου δεν συνδυάζεται και με την επιστροφή των μαθητών της τάξης. Είναι κάτι που θα εξεταστεί ξεχωριστά και θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις. Υπενθυμίζεται πάντως ότι από την πλευρά της κυβέρνησης, προτεραιότητα δίνεται στους μαθητές του δημοτικού και της Γ' Λυκείου, οι οποίοι θα είναι οι πρώτοι που θα επιστρέψουν στα θρανία. Το πότε, όμως, παραμένει ακόμα γρίφος.

Sms στο 13032 για τα ψώνια, όταν ξανανοίξει η αγορά

Οπως είχε προαναγγείλει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, με το άνοιγμα των καταστημάτων θα έρθει και ένας νέος πενταψήφιος αριθμό, 13032, στον οποίο θα στέλνουν SMS οι πολίτες για τις μετακινήσεις τους και τα ψώνια τους στα μαγαζιά.

Η κίνηση αυτή γίνεται για την διευκόλυνση του κλάδου, που ωστόσο περιμένει τις αποφάσεις των λοιμωξιολόγων για το πότε θα μπορέσουν να ανεβάσουν ξανά τα ρολά.

Ο συγκεκριμένος πενταψήφιος αριθμός θα αφορά αποκλειστικά και μόνο τις αγορές στα καταστήματα του λιανεμπορίου και όχι τα σούπερ μάρκετ, στα οποία οι καταναλωτές θα εξακολουθήσουν να πηγαίνουν στέλνοντας τον κωδικό 2 στο 13033. Οι έξι γνωστοί κωδικοί για SMS που ισχύουν έως σήμερα θα παραμείνουν και δεν θα αλλάξει κάτι σε αυτούς.

Ουσιαστικά, ο νέος 5ψήφιος αριθμός για SMS θα λειτουργεί σαν χρονόμετρο για τους καταναλωτές, οι οποίοι θα έχουν στην διάθεσή τους συνολικά 3 ώρες για να κάνουν τις αγορές τους.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις