Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Μπιμπίλας για Λιγνάδη: Σε γνώρισα στα «Στρουμφάκια» της EPT που γράφαμε δίπλα- δίπλα, λυπάμαι


 Τη λύπη του για τις αιχμές του Δημήτρη Λιγνάδη εξέφρασε ο Σπύρος Μπιμπίλας, με ανάρτηση στο Facebook.

 

Στο απολογητικό σημείωμα που κατέθεσε χθες στην ανακρίτρια ο σκηνοθέτης επιτέθηκε στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και προσωπικά στον πρόεδρό του, Σπύρο Μπιμπίλα.

 

«Λυπάμαι... Σε γνώρισα στα Στρουμφάκια της ΕΡΤ που γράφαμε δίπλα δίπλα... 40 χρόνια δεν συναντηθήκαμε στην δουλειά, ούτε στην ζωή... μόνο συμπτωματικά σε πρεμιέρες με ένα γεια... πρόσφατα εσύ ως Διευθυντής του Εθνικού κι εγώ ως Πρόεδρος του ΣΕΗ προσπαθούσαμε να συνεννοηθούμε για την υπογραφή της Συλλογικής μας Σύμβασης. Ευτυχώς δεν προλάβαμε να ολοκληρώσουμε και δεν βάλαμε τις υπογραφές μας... Λυπάμαι Δημήτρη...», έγραψε στην ανάρτησή του ο Σπύρος Μπιμπίλας, όταν έγινε γνωστή η απόφαση να κριθεί προφυλακιστέος ο σκηνοθέτης.

 

Μπιμπίλας για Λιγνάδη: Σε γνώρισα στα «Στρουμφάκια» της ΕΡΤ που γράφαμε δίπλα- δίπλα, λυπάμαι

 

Ο Δημήτρης Λιγνάδης στο απολογητικό υπόμνημα έκανε λόγο για υπόθεση «κατασκευασμένη» από δικηγόρους που είναι νομικοί σύμβουλοι του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΗ και χαρακτήρισε «μέτριο ηθοποιό» τον Σπύρο Μπιμπίλα.

 

«Η υπόθεση είναι κατασκευασμένη από δικηγόρους που είναι νομικοί σύμβουλοι του ΔΣ του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και ως υποδομή έχει την ευθεία αντιπαράθεσή μου εδώ και χρόνια με τα πρόσωπα που συγκροτούν το ΔΣ για τον τρόπο που διαχειρίζονται την Ένωση Ελλήνων Ηθοποιών και τα χρήματα που έρχονται στην κατοχή τους και εξαιτίας αυτής της αντιπαραθέσεως υπάρχει χρόνια εχθρότητα μεταξύ εμού και αυτών και ιδίως με τον πρόεδρο αυτής και μέτριο ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα, ο οποίος συμπτωματικά και όχι αξιοκρατικά βρίσκεται σε αυτή τη θέση», αναφέρει συγκεκριμένα το απολογητικό υπόμνημα.

 

Έπειτα από τη δημοσιοποίησή του, ακολούθησε ένα «κύμα» αναρτήσεων από συναδέλφους του Σπύρου Μπιμπίλα στα social media, στα οποία δηλώνουν «μέτριοι ηθοποιοί», σε ένδειξη αλληλεγγύης στο πρόσωπό του.

 

 

Μιχαήλ Οικονόμου Μέλος ΣΕΗ Θαυμαστής Σπύρου Μπιμπίλα Επαγγελματίας γνωστός ομοφυλόφιλος Μέτριος Ηθοποιός Μετριότατος...

Δημοσιεύτηκε από Michael Ikonomou στις Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021

 

Αλλά και ο ίδιος ο κ. Μπιμπίλας σε ανάρτησή του έγραψε ότι δυναμώνει το ΣΕΗ, με νέες εγγραφές, κάτι που «τιμά και χαροποιεί εμάς τους "μέτριους"».

 

Το πανταχόθεν βαλλομενο Σωματείο μας των ηθοποιών δυναμώνει...Έχουμε νέες εγγραφές με αμείωτο ρυθμο.Αυτο μας τιμά και...

Δημοσιεύτηκε από Σπύρος Μπιμπίλας στις Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021

 

Επίσης, το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου με ανακοίνωση δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του στο ΣΕΗ και τον πρόεδρό του, τον «εξαίρετο συνάδελφό μας, Σπύρο Μπιμπίλα, μετά την αήθη επίθεση που δέχτηκε κατά το απολογητικό υπόμνημα Λιγνάδη-Κούγια».

 

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών το τελευταίο διάστημα έχει αναδειχθεί σε έναν χώρο δημοκρατίας, διαβούλευσης, ασφάλειας, αξιοπρέπειας, προάσπισης των δικαιωμάτων των ηθοποιών και χαράζει τον δρόμο για την αλλαγή στο υπάρχον πολιτιστικό γίγνεσθαι, σημειώνει η ίδια ανακοίνωση.

 

«Στεκόμαστε αρωγοί και συνοδοιπόροι σε αυτήν την προσπάθεια και καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στον χώρο του πολιτισμού να δηλώσουν παρόντες και παρούσες», καταλήγει η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις