Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Ο μαχητής με το ένα χέρι και το ελληνικό γυμναστήριο: «Χωρίς την αυτοπεποίθηση, δεν υπάρχει τίποτα»


 Ο Τζέικ Πίκοκ γεννήθηκε χωρίς το δεξί του χέρι, αλλά αψήφησε όλα τα προγνωστικά. Έγινε πυγμάχος, άνοιξε «ελληνικό» γυμναστήριο και βοήθησε τη σύζυγό του να αντέξει τη γέννα που κράτησε 50 ώρες. Πρόκειται για τον γιο ποδοσφαιριστή που έγινε πάστορας.

Η ζωή λένε πως επιφυλάσσει εκπλήξεις και μια τέτοια είχε και ο Τζέικ Πίκοκ. Ο γιος του πασίγνωστου ποδοσφαιριστή στην Αγγλία Γκάβιν Πίκοκ γεννήθηκε με το δεξί του χέρι να τελειώνει ακριβώς κάτω από τον αγκώνα, αλλά αυτό δεν τον επηρέασε στη ζωή του.

Ο Τζέικ εμφανίστηκε στον κόσμο με έναν απροσδόκητο και πρωτοφανή τρόπο, όμως συνεχίζει να ζει τη ζωή του, όπως θέλει. «Οι γονείς μου είχαν κάνει μόνο ένα υπερηχογράφημα και επειδή ήμουν ξαπλωμένος στο πλευρό μου, δεν ήξεραν καν ότι θα γεννηθώ με το ένα χέρι. Ήταν μια έκπληξη όταν γεννήθηκα, στην πραγματικότητα» λέει ο Τζέικ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΤΩΡΑ (ΕΔΩ) ΓΙΑ ΟΛΑ!

«Δεν ήξεραν ότι επρόκειτο να γεννηθώ με το ένα χέρι»

Tο ατρόμητο αγόρι παρότι είχε ένα χέρι δοκίμασε όλα τα σπορ, όπως κολύμβηση, μπάσκετ, κρίκετ, μπέιζμπολ, ράγκμπι, ποδόσφαιρο, καράτε μέχρι που τον κέρδισε το Muay Thai. 

«Η μαμά και ο μπαμπάς μου ήταν πάντα φανταστικοί. Δεν ήξεραν ότι επρόκειτο να γεννηθώ με το ένα χέρι, οπότε τους ήρθε ένα τεράστιο σοκ. Όμως, ποτέ δεν με εμπόδισαν να δοκιμάσω πράγματα. Μεγάλωσα απλά δουλεύοντας τα πράγματα για τον εαυτό μου και δεν έχω βρει κανένα όριο ακόμα» δήλωσε ο 27χρονος.

Το πλεονέκτημά του και τα γονίδια

Δεν λυπάται για τη μοίρα του και θεωρεί την έλλειψη ενός χεριού το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του. Ο Jake Peacock είναι ο γιος ενός πρώην σπουδαίου επιθετικού της Νιούκαστλ και της Τσέλσι. Η ανδρεία του Τζέικ ως αθλητή έχει μεταφερθεί στα γονίδιά του, αφού ο πατέρας του Γκάβιν είχε περισσότερες από 500 συμμετοχές στα αγγλικά γήπεδα.

Ο ποδοσφαιριστής μπαμπάς που έγινε πάστορας

Ήταν ένας «αδίστακτος» παίκτης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και η παρουσία του στα γήπεδα ήταν αντιφατική με τις αρετές της φιλανθρωπίας και της συμπόνιας του Χριστιανισμού, αφού τώρα έχει γίνει πάστορας.

«Ο ομφάλιος λώρος τυλίχτηκε γύρω από τον λαιμό του δύο φορές και μετά είδα ότι το μισό του χεριού του έλειπε. Αποφασίσαμε με τη γυναίκα μου να μην μολύνουμε ποτέ τα παιδιά μας, γιατί η ζωή είναι γεμάτη δυσκολίες και ταλαιπωρία και αν δεν προστατεύσετε τα παιδιά σας από αυτό τότε θα καταρρεύσουν με την πρώτη ευκαιρία. Άφησα τον Τζέικ να συνεχίσει τα πράγματα και έμαθε τα πάντα με τον δικό του τρόπο. Μια μέρα τον είδα να καβγαδίζει με ένα αγόρι που ήταν μεγαλύτερο και καλύτερο από αυτόν, ο Τζέικ ήξερε τι επρόκειτο να συμβεί, αλλά δεν σταμάτησε ποτέ να προσπαθεί» θυμάται ο πατέρας του.

Το ελληνικό γυμναστήριο στον Καναδά

Ο Τζέικ Πίκοκ έγινε επαγγελματίας αθλητής του Μάι Τάι και τώρα έχει το δικό του γυμναστήριο στον Καναδά, το οποίο ονόμασε «Dunamis» από τον ελληνικό όρο για τη δύναμη.

«Η χρήση του εγκεφάλου μου είναι αυτό που με βοήθησε ως μαχητή και ως εκπαιδευτή επίσης. Επειδή γεννήθηκα με το ένα χέρι, νομίζω σημαίνει ότι μπορώ να βοηθήσω τους ανθρώπους να ξεπεράσουν μερικά από τα πράγματα για τα οποία αγωνίζονται» τονίζει ο Τζέικ που πριν δέκα μέρες έγινε πατέρας.

.

Η γέννα που κράτησε 50 ώρες και τον έκανε χαζομπαμπά

Στις 12 Φεβρουαρίου 2021 ο Τζέικ θα έπρεπε να συμμετάσχει στον πέμπτο επαγγελματικό του αγώνα στο Ουαϊόμινγκ, έχοντας ήδη ρεκόρ 4-0. Η μοίρα τον έφερε να τραυματιστεί και έμεινε στο σπίτι του για να βοηθήσει τη γυναίκα του να γεννήσει το μωρό τους.

Η γέννα κράτησε 50 ώρες με τη μικρή Τσάρλι να είναι υγιέστατη και να κάνει τον Πίκοκ έναν χαζομπαμπά.

«Ο Τζέικ θέλει τους ανθρώπους να μιλάνε γι' αυτόν ως έναν πολύ καλό μαχητή και όχι ως τον μαχητή με το ένα χέρι. Ξέρω ότι ο Τζέικ έχει εμπνεύσει πολλούς ανθρώπους και με έχει εμπνεύσει στη ζωή μου» ανέφερε για τον γιο του ο Γκάβιν, ο οποίος σημείωσε 52 γκολ για τη Νιουκάστλ και την Τσέλσι και τώρα έχει γίνει πάστορας.

«Να πιστεύετε στον εαυτό σας»

«Πρέπει να βασιστώ εκατό τοις εκατό στην τακτική και τη στρατηγική. Και το κάνω. Μόλις καταλάβω τον αντίπαλό μου, τότε τον πλησιάζω και τελειώνω τους αγώνες. Χωρίς αυτοπεποίθηση, δεν υπάρχει τίποτα. Ακόμα κι αν έχετε δύο πόδια και δύο χέρια, ακόμα και αν έχετε ταλέντο και εργάζεστε σκληρά, αλλά όταν μπαίνετε στο ρινγκ δεν πιστεύετε στον εαυτό σας, δεν έχετε καμία πιθανότητα επιτυχίας. Να πιστεύετε στον εαυτό σας, να είστε πρωταθλητές» καταλήγει ο Τζέικ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις