Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

OHE: O Iδρυτής της Blackwater παραβίασε το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη

 


Ο εξέχων υποστηρικτής του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ιδρυτής της αμερικανικής εταιρείας μισθοφόρων που ήταν γνωστή ως Blackwater, ο Έρικ Πρινς, κατονομάζεται ως ένας από τους εγκεφάλους πίσω από μυστική αποστολή στο πλαίσιο της οποίας παραβιάστηκε το εμπάργκο όπλων που επιβάλλεται στη Λιβύη σε μια εμπιστευτική έκθεση ερευνητών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Κατά τους ερευνητές του ΟΗΕ που εντέλλονται να ελέγχουν την τήρηση του εμπάργκο, ο Πρινς στο Κάιρο τον Απρίλιο του 2019 πρότεινε να διεξαχθεί στρατιωτική επιχείρηση για να υποστηριχθεί ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, ο οποίος εξαπέλυσε ευρείας κλίμακας επιχείρηση με σκοπό να κυριεύσει την Τρίπολη και να ανατρέψει τη διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (ΚΕΣ).

Αντίγραφο της εμπιστευτικής έκθεσης των ερευνητών του ΟΗΕ, η οποία επιδόθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας προχθές Πέμπτη, περιήλθε εν μέρει σε γνώση του Γερμανικού Πρακτορείου σήμερα.

Στο πλαίσιο αυτής που βάφτισε «Operation Opus», ο Πρινς προσφέρθηκε να υποστηρίξει τις δυνάμεις του στρατάρχη Χαφτάρ, άλλοτε «πόρου» της CIA, με οπλισμένα αεροσκάφη, πτήσεις αναγνώρισης και ταχύπλοα, καθώς κι ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης των ειδικών του δυνάμεων ώστε να απαγάγουν και να σκοτώνουν υψηλόβαθμα στελέχη των αντίπαλων δυνάμεων, που δήλωναν πίστη στην ΚΕΣ.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο Πρινς πράγματι διευθέτησε τη μεταφορά μαχητικών αεροσκαφών στη Λιβύη, κατά συνέπεια παραβίασε το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ στη χώρα εν μέσω του μακρόχρονου εμφυλίου πολέμου σε αυτή.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΤΩΡΑ (ΕΔΩ) ΓΙΑ ΟΛΑ!

Ο Έρικ Πρινς, πρώην μέλος της ομάδας καταστροφών SEALs των αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων, αδελφός της πρώην υπουργού Παιδείας Μπέτσι ΝτεΒός, βρισκόταν σε στενή επαφή με την κυβέρνηση Τραμπ τα τελευταία χρόνια.

Το Γερμανικό Πρακτορείο είχε αρχικά αναφερθεί στην αποστολή αυτή μισθοφόρων τον Μάιο, επικαλούμενο ειδικούς του ΟΗΕ, όμως χωρίς την πληροφορία πως είχε ανάμιξη ο Πρινς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις