Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Η ώρα της ύψιστης τιμής για τον Ιάκωβο Τσούνη: Παρασημοφορείται για την προσφορά του στις Ένοπλες Δυνάμεις

 


Αύριο, Τετάρτη, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα παρασημοφορήσει, με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Τιμής, τον Ιάκωβο Τσούνη για τη σημαντική προσφορά του στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η παρασημοφόρηση θα πραγματοποιηθεί στις 14:00. Η παρασημοφόρησή του είχε προγραμματισθεί για τις 16 Φεβρουαρίου, αλλά «σκόνταψε» στην κακοκαιρία Μήδεια, που έφερε χιόνια μέχρι και το κέντρο της Αθήνας.

Ο 97χρονος εφοπλιστής, βεταράνος του Β΄ Παγκοσμίο για τον υ Πολέμου έχει δωρίσει στον Ελληνικό Στρατό όλη του την περιουσία, ενώ η συνεισφορά του στην ‘Αμυνα και τις υποδομές της ανέρχεται στα 23 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία έχουν διατεθεί κυρίως για ανακαινίσεις πτερύγων και κλινικών σε στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας.

Τον περασμένο Ιούνιο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος επέδωσε ξίφος στον Υποστράτηγο επί τιμή (Υπτγο ε.τ.) Ιάκωβο Τσούνη, για την αναγνώριση των διακεκριμένων υπηρεσιών του προς τις Ένοπλες Δυνάμεις.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΤΩΡΑ (ΕΔΩ) ΓΙΑ ΟΛΑ!

Ο ίδιος ο κ. Τσούνης, μιλώντας πρόσφατα, ανέφερε πως επιθυμεί να φύγει από τη ζωή όπως ακριβώς ξεκίνησε, ξυπόλητος. Όμως γιατί αποφάσισε να δωρίσει όλο το βιός του στις Ένοπλες Δυνάμεις;

«Ο πιο σπουδαίος για μένα είναι ο πατριώτης. Όχι εκείνος που έχει λεφτά, όχι εκείνος που έχει τιμητικές διακρίσεις! Δίχως πατρίδα, ούτε ο πλούτος, ούτε η δόξα ούτε οι χαρές υπάρχουν» είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο κος Τσούνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις