Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Παγκόσμια ανησυχία: Εντοπίστηκε η πιθανή επόμενη πανδημία – Ο φονικός μύκητας που προκαλεί τρόμο

ΝΕΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ Ή ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;;;;

 Οι επιστήμονες είναι αποφασισμένοι να προλάβουν την επόμενη πανδημία.

Ο κορονοϊός σαρώνει τον πλανήτη ωστόσο οι επιστήμονες είναι αποφασισμένοι να δώσουν μάχη για

να προλάβουν την επόμενη πανδημία, πριν αυτή ξεσπάσει και φαίνεται πως έχει ήδη εντοπιστεί η πιθανότερη.

Οι έρευνες και τα δεδομένα των επιστημόνων έδειξαν πως οι πιθανότητες να ξεσπάσει μια πανδημία βρίσκεται στο «βασίλειο» των μυκήτων και μάλιστα από έναν συγκεκριμένο τον Candida auris.

Οι επιδημιολόγοι περιγράφουν τον Candida auris ως «το τέλειο παθογόνο» για να ξεκινήσει μια πανδημία, σύμφωνα με την Johanna Rhodes, γεννετική επιδημιολόγο του Imperial College του Λονδίνου.

10 χρόνια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάνε και εσυ like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Για πρώτη φορά εντοπίστηκε το 2009 σε μόλυνση στο αυτί μιας Γιαπωνέζας και κανένα φάρμακο δεν μπόρεσε να τον απομακρύνει.

Η πρώτη περίπτωση στην Ευρώπη εμφανίστηκε στο Λονδίνο το 2016 και η Rhodes ήταν μια από τους επιστήμονες που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν το μύκητα, ο οποίος δείχνει πραγματικά ανίκητος σε οποιαδήποτε αγωγή.

«Ένα από τα χαρακτηριστικά που κάνει τον Candida auris τόσο τρομακτικό είναι πως μπορεί να επιβιώνει πάνω σε επιφάνειες για μεγάλες περιόδους», σχολίασε στο περιοδικό New Scientist.

Να σημειώσουμε, πως πλέον και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μιλάει πλέον ανοιχτά για την επόμενη πανδημία, την οποία χαρακτηρίζει ως «ασθένεια Χ», η οποία θα είναι και πιο θανατηφόρα από τον κορονοϊό.

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.