Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Πανεπιστήμιο Αμβούργου: «Ο ιός SARS-CoV-2 κατασκευάστηκε σε κινεζικό εργαστήριο και διέφυγε σε ατύχημα»


 Σαφείς ενδείξεις ότι ο νέος κορωνοϊός SARS-CoV-2 που έχει καταστρέψει ολόκληρο το οικονομικό και κοινωνικό «οικοσύστημα» των αναπτυγμένων χωρών του πλανήτη, προήλθε από ατύχημα σε εργαστήριο της Ουχάν φέρνει στο φως έρευνα του Πανεπιστημίου του Αμβούργου που δημοσιεύεται σήμερα, επιβεβαιώνοντας και την σχετική έρευνα της ομάδας του pronews.gr τα αποτελέσματα της οποίας είχαν δημοσιευθεί σε ειδική έκδοση που κυκλοφορεί αυτή την στιγμή σε όλη την Ελλάδα δωρεάν με την «ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΒΛΟ 2020-2021».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας Ρόλαντ Βιζεντάνγκερ, σε αυτό το συμπέρασμα συνηγορούν τόσο ο αριθμός όσο και η ποιότητα των διαθέσιμων ενδείξεων.

Έως τώρα δεν έχει βρεθεί, σύμφωνα με την έρευνα, κανένας ξενιστής, ο οποίος να μετέφερε τον ιό SARS-CoV-2 από νυχτερίδες σε ανθρώπους. Επιπλέον, υπέρ της θεωρίας ότι ο νέος κορονοϊός δεν προήλθε από νυχτερίδα στην ιχθυαγορά της Ουχάν συνηγορεί και το γεγονός ότι εκεί δεν διατίθενται νυχτερίδες.

Ταυτόχρονα όμως, στο μικροβιολογικό ινστιτούτο της πόλης, βρίσκεται μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως συλλογές παραγόντων νυχτερίδας, ενώ υπήρχαν και καταγεγραμμένα κενά ασφάλειας στο εργαστήριο.

Μια επιπλέον ένδειξη αποτελεί το γεγονός ότι νεαρή επιστήμονας του Ινστιτούτου είχε μολυνθεί πρώτη και μάλιστα ήδη τον Οκτώβριο του 2019.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πρόσφατα, έπειτα από έρευνα τεσσάρων εβδομάδων, δήλωσε ότι ακόμη δεν είναι σαφές από πού προέρχεται ο ιός και ότι χρειάζονται περαιτέρω στοιχεία από την Κίνα, χωρίς πλέον να αποκλείει το ενδεχόμενο ατυχήματος σε εργαστήριο.

Ο επικεφαλής της αρμόδιας ομάδας του Οργανισμού θεωρεί ωστόσο απίθανο το ενδεχόμενο ο παράγων να προέρχεται από κινεζικό εργαστήριο.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΤΩΡΑ (ΕΔΩ) ΓΙΑ ΟΛΑ!

Η Κίνα πάντως από την πλευρά της συνεχίζει να τονίζει ότι ο ιός μπορεί να διαδόθηκε μέσω... κατεψυγμένων τροφίμων.

O πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μ.Πομπέο στις 15 Ιανουαρίου Μάικ Πομπέο αποκάλυψε νέες μυστικές πληροφορίες από την Κοινότητα Πληροφορίων των ΗΠΑ, οι οποίες φαίνεται να επιβεβαιώνουν πως ο κορωνοϊός προήλθε από το εργαστήριο ιολογίας της Γιουχάν, το οποίο μελετούσε πανομοιότυπο ιό από το 2016! 

Οι αποκαλύψεις αυτές έγιναν με αφορμή την επίσκεψη ομάδας του ΠΟΥ στη Γιουχάν για να ερευνήσουν την προέλευση του ιού.

«Το Πεκίνο συνεχίζει σήμερα να αποκλείει ζωτικής σημασίας πληροφορίες που οι επιστήμονες χρειάζονται για να προστατεύσουν τον κόσμο από αυτόν τον θανατηφόρο ιό και τον επόμενο», δήλωσε ο Πομπέο, καθώς αποκάλυψε προηγουμένως απόρρητες πληροφορίες που εμπλέκουν το Ινστιτούτο Ιολογίας της Οουχάν με την προέλευση της πανδημίας.

Μεταξύ των νέων πληροφοριών, περιλαμβάνονται οι πληροφορίες ότι οι ερευνητές στο εργαστήριο αρρώστησαν το φθινόπωρο του 2019 με συμπτώματα COVID-19, ότι οι επιστήμονες εκεί εργάζονταν πάνω σε έναν κορωνοϊό νυχτερίδας που είναι κατά 96,2% όμοιος γενετικά με τον ιό που προκαλεί την COVID και ότι το εργαστήριο έχει μυστικούς δεσμούς με τον κινεζικό στρατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις