Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2021

"Πράσινο φως" για τις Belharra από το Πολεμικό Ναυτικό - Η πρόταση για τις γαλλικές Φ/Γ

 


«Κλείδωσαν» οι γαλλικές φρεγάτες;

Μετά την ενίσχυση της Πολεμικής Αεροπορίας σειρά παίρνει το Πολεμικό Ναυτικό που στη διάρκεια της πρόσφατης πολύμηνης κρίσης με την Άγκυρα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο κλήθηκε

να σηκώσει ένα τεράστιο φορτίο. 

Οι Bellhara θα είναι τελικώς οι νέες φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού, όπως αναφέρει ο Κώστας Αλατζάς στο OnAlert που επικαλείται, καλά πληροφορημένες πηγές.

Η γαλλική προσφορά κρίνεται η καταλληλότερη καθώς πληροί τα επιχειρησιακά κριτήρια του Πολεμικού Ναυτικού, εξασφαλίζει ενδιάμεση λύση μέχρι της ναυπήγηση των νέων φρεγατών και ταυτόχρονα δίνει ανάσα ζωής στα ελληνικά ναυπηγεία. Στην επιλογή της ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε η στρατηγική σχέση που οικοδομούν σταθερά τον τελευταίο χρόνο Αθήνα και Παρίσι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόταση της Naval Group για τέσσερις καινούργιες φρεγάτες Belhara έναντι 3,5 δις χωρίς τον οπλισμό αποτιμάται ως ιδιαίτερα δελεαστική από τους Έλληνες επιτελείς. Και εάν η ενδιάμεση λύση ικανοποιήσει την Αθήνα και το Πολεμικό Ναυτικό η Γαλλική πρόταση έχει πολλές ελπίδες να προχωρήσει. 

Με συνολικό κόστος να αγγίζει τα 5 δις όπως αναφέρουν ανώτατες πηγές οι Γάλλοι μπορούν να κάνουν τελικά την υπέρβαση και να παραχωρήσουν στο ΠΝ ως ενδιάμεση λύση έστω μία φρεγάτα Fremm μαζί με μία ή δύο αναβαθμισμένες La Fayette αν και έως τώρα το Παρίσι δηλώνει ότι οι Fremm είναι πολύτιμες για τις ανάγκες του Γαλλικού ναυτικού.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΤΩΡΑ (ΕΔΩ) ΓΙΑ ΟΛΑ!

Ακόμη, από τις τέσσερις νέες φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού οι δύο αναμένεται να ναυπηγηθούν σε ελληνικά ναυπηγεία.

Με  ανοικτά ζητήματα όσον αφορά τον εξοπλισμό των γαλλικών Φρεγατών με την γαλλική πλευρά στις διαπραγματεύσεις Αθήνας-Παρισιού, έχουμε μια νέα εξέλιξη που θα ταράξει τα ύδατα όπως όλα δείχνουν, δελεάζοντας σοβαρά το ελληνικό πολεμικό ναυτικό στο θέμα των Φρεγατών πολλαπλού ρόλου.

Όπως σας είχαμε αναφέρει πρώτοι εδώ στο Πενταπόσταγμα, στρατηγικά όπλα θα τοποθετηθούν στην γαλλική έκδοση βοηθώντας την Αθήνα στην επίσπευση της απόφασης για το θέμα των Φρεγατών.

Σύμφωνα με έγκυρες γαλλικές αμυντικές δημοσιογραφικές πηγές, ενώ τέθηκαν τα γνωστά ερωτήματα στην γαλλική αντιπροσωπεία στην Αθήνα, ο Ναύαρχος Pierre Vandier, Αρχηγός του γαλλικού πολεμικού ναυτικού, επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να εξοπλίσει την νέα φρεγάτα  IDF με πυραύλους Κρουζ [MdCN], εκτός από τους 8 πυραύλους επιφανείας-επιφανείας  Exocet MM40B3C, τους 16 αντιαεροπορικούς πυραύλους Aster 15/30, τις τορπίλες MU 90, τον πυργίσκο 76mm και τα πυροβόλα των 20 mm που θα λειτουργούν με τηλεχειρισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις