Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Ρωσική ''ρουκέτα'' κατά Τουρκίας: ''Μπορούμε να καταρρίψουμε τα Bayraktar''


 Ανδρέας Μουντζουρούλιας

Ξαφνική επίθεση Μόσχας σε Άγκυρα

Σε προκλητικές δηλώσεις κατά της Ρωσίας προχώρησε χθες ο Haluk Bayraktar, ο ιδρυτής της εταιρείας που κατασκευάζει τα γνωστά Bayraktar TB2 και όχι μόνο. 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες ανέφερε: "Τα ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου δεν μπορούσαν να σταματήσουν το Bayraktar TB2. Tόσο στη Λιβύη, όσο και στο Αρτσάχ, τα συστήματα της Μόσχας ήταν αναποτελεσματικά!'' 

''Πολλές χώρες ζητούν να αγοράσουν τα UAV μας. Υπάρχουν πολλά αιτήματα από την Ευρώπη. Επίσης θα τοποθετήσουμε UAV στο ''TCG Anadolu'', σε ένα χρόνο όλα θα είναι έτοιμα!'' 

Αυτές οι δηλώσεις εξόργισαν την Μόσχα, με το κρατικό ΜΜΕ ''RIA NOVOSTI'', να μην αφήνει αναπάντητη την τοποθέτηση του Haluk Bayraktar! 

''Η Ρωσία διαθέτει αποτελεσματικό εξοπλισμό για την καταπολέμηση τουρκικών UAV. Ένα από αυτά τα μέσα είναι τα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Tor-M2KM. Ανιχνεύουν ταυτόχρονα 48 στόχους, παρακολουθούν δέκα και χτυπούν τέσσερις. Τα Bayraktar TB2 "δεν έχουν καμία πιθανότητα να επιβιώσουν από τα οπλικά μας συστήματα'', αναφέρουν Ρώσοι ειδικοί.

Το πυραυλικό σύστημα άμυνας της Sosna, είναι ικανό να ανιχνεύει αεροσκάφη σε απόσταση 30 χιλιομέτρων και πυραύλους cruise και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 12 χιλιόμετρα σε ύψος πτήσης ακόμα και 5 μέτρα από το έδαφος. 

Πάντως σύμφωνα με αναλυτές, υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι τα τουρκικά εναέρια μη επανδρωμένα οχήματα έχουν ανεπαρκέστατη θωράκιση, ενώ άλλες περιπτώσεις κατάρριψης τους, αποδόθηκαν σε έλλειψη εμπειρίας των Τούρκων στρατιωτών που τα χρησιμοποιούν. 

Μετά από ενδελεχείς έρευνες, αποκαλύφθηκε η ύπαρξη πολλών τεχνικών προβλημάτων στα τουρκικά drone, κυρίως κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων, όπως το περιορισμένο βάρος των πυρομαχικών που μπορούν να φορτώσουν αυτά τα εναέρια οχήματα. 

Συγκρίνοντας το τουρκικό Bayraktar με άλλα επιθετικά drone, όπως  τα αμερικανικά, που πετούν σε απόσταση 400 χιλιομέτρων συνεχώς, μεταφέροντας πυρομαχικά που ξεπερνούν το εμπόδιο των 300 χιλιογράμμων, τα τουρκικά είναι ουσιαστικά “παιχνιδάκια” μπροστά τους.

.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις