Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Ρ.Τ.Ερντογάν σε Κ.Μητσοτάκη: «Θα μάθεις καλά ποιοι είναι οι "τρελοί" Τούρκοι - Ξέρεις τη θέση σου»

 


Επίθεση στην Ελλάδα και στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, έκανε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενόψει του 62ου γύρου διερευνητικών επαφών ο οποίος αναμένεται να ξεκινήσει έως τις 10 Μαρτίου. 

Ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας στο κοινοβούλιο προειδοποίησε τον Έλληνα πρωθυπουργό να μην τον προκαλεί, υποστηρίζοντας πως αν δεν ξέρει τη θέση του «έχει ήδη αποχωρήσει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων». ενώ πρόσθεσε πως «ξέρεις πολύ καλά ποιοι είναι οι τρελοί Τούρκοι». 

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη βοήθεια που περιμένει από χώρες της Δύσης, τις οποίες αποκάλεσε «βουνά» χρησιμοποιώντας μια αλληγορική έκφραση. Ωστόσο, όπως ισχυρίστηκε, τα «βουνά έχουν χιόνια» και ως εκ τούτου, «κανείς από αυτούς δεν θα σε βοηθήσει».

«Μην με προκαλείς, ξέρεις τη θέση σου. Αν δεν την ξέρεις τότε έχεις φύγει ήδη από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Βασίζεσαι στην υποστήριξη των χωρών της Δύσης, αλλά στις "κορυφές αυτών των βουνών", που εμπιστεύεσαι, το χιόνι έχει πέσει και κανείς από αυτούς δεν θα σε βοηθήσει. Λύνουμε μόνοι μας τα προβλήματά μας, έτσι ξέρεις πολύ καλά ποιοι είναι οι τρελοί Τούρκοι», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΤΩΡΑ (ΕΔΩ) ΓΙΑ ΟΛΑ!

Αναφερόμενος στην Κύπρο, είπε πως δεν υπάρχει άλλη λύση πέραν της λύσης των δυο κρατών και τόνισε πως είτε το δέχεται η Ελλάδα είτε όχι, οι συζητήσεις για την Κύπρο δεν μπορούν να περιλαμβάνουν λύση που περιλαμβάνει την ομοσπονδία.

Προειδοποίησε επίσης πως η Τουρκία δεν θα επιτρέψει πλέον οι Τουρκοκύπριοι να θυματοποιούνται από το 50ετές αδιέξοδο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις