Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021

Σφοδρή επίθεση Ρ.Τ.Ερντογάν σε ΗΠΑ: «Υποστηρίζετε τους τρομοκράτες του PKK»


 Σφοδρή επίθεση κατά των ΗΠΑ εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν, κατηγορώντας τους ότι συντάσσονται με το PKK και το συριακό παρακλάδι τους YPG.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τις ΗΠΑ να σταματήσει να στηρίζει «τρομοκράτες» καθώς όπως ανέφερε «βρίσκονται πίσω από τους Κούρδους που σκότωσαν τους 13 Τούρκους στρατιώτες στο Ιράκ». 

Η ταυτότητα των 13 Τούρκων, που είχαν απαχθεί και οι οποίοι εκτελέστηκαν σε μια σπηλιά, δεν έχει γίνει γνωστή και ο Χ.Ακάρ είχε επισημάνει ότι η απαγωγή τους δεν είχε ανακοινωθεί νωρίτερα για λόγους ασφαλείας.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν χαρακτήρισε «αστεία» την ανακοίνωση της Ουάσιγκτον μετά την εκτέλεση των Τούρκων αιχμαλώτων (οι Κούρδοι υποστηρίζουν ότι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή).

«Η ανακοίνωση των ΗΠΑ για την εκτέλεση Τούρκων πολιτών από το PKK στο βόρειο Ιράκ είναι γελοία. Ισχυρίζονται ότι δεν στηρίζουν το PKK, αλλά το κάνουν σίγουρα» ανέφερε, σύμφωνα με τη Sabah.

«Το αίμα αθώων ανθρώπων που μαρτύρησαν στο βόρειο Ιράκ είναι στα χέρια όλων εκείνων που υποστηρίζουν, στηρίζουν και δείχνουν συμπάθεια στους τρομοκράτες του PKK» τόνισε.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΤΩΡΑ (ΕΔΩ) ΓΙΑ ΟΛΑ!

Συνέχισε λέγοντας ότι δεν είναι η πρώτη «σφαγή πολιτών από το PKK» καλώντας τον Αμερικανό ομόλογό του Μπάιντεν να «αναγνωρίσει την τρομοκρατική οργάνωση».

«Αν θέλετε να συνεχιστεί η συμμαχία μας διεθνώς και στο ΝΑΤΟ, τότε πρέπει να σταματήσετε να είστε με το πλευρό τρομοκρατών» ανέφερε και πάλι απευθυνόμενος στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε ανακοίνωσή του είχε αναφέρει ότι οι ΗΠΑ στέκεται στο πλευρό της συμμάχου στο ΝΑΤΟ Τουρκίας και εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θυμάτων στο βόρειο Ιράκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις