Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2021

Συμβούλιο της Ευρώπης: «Απαγορεύεται η οποιαδήποτε διάκριση κατά πολιτών που δεν θέλουν να εμβολιαστούν»


 Σε μια απόφαση η οποία αναμένεται να δημιουργήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις, ανατρέποντας ταυτόχρονο να και τα σχεδία για το διαβόητο «διαβατήριο εμβολιασμού», που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε το Συμβούλιο της Ευρώπης, το οποίο αποτελείται από 47 κράτη μέλη.

Στην απόφαση του 2361/2021 το ΣτΕ αναφέρει ρητά πως:

«Οι πολίτες πρέπει να ενημερωθούν ότι ο εμβολιασμός ΔΕΝ είναι  υποχρεωτικός και ότι κανείς πολιτικά, κοινωνικά ή μέσω οποιαδήποτε άλλης κατάστασης μπορεί να υποχρεωθεί να λάβει το εμβόλιο, εάν δεν το επιθυμεί».

Σε άλλο σημείο της απόφασης αναφέρεται:

«Να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει καμία διάκριση κατά κανενός, επειδή δεν θέλει να λάβει το εμβόλιο για λόγους που έχουν να κάνουν με τους κινδύνους  που πιθανόν αυτό να έχει ή για λόγους καθαρά προσωπικούς».

10 χρόνια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάνε και εσυ like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Η απόφαση αυτή συνιστά απάντηση στο διαβόητο «διαβατήριο εμβολιασμού» του Κ.Μητσοτάκη καθώς αυτό ενέχει το χαρακτηρισμό της διάκρισης.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης  είναι ο διεθνής οργανισμός στον οποίο συμμετέχουν 47 κράτη της Ευρώπης και της ανατολικής περιφέρειάς της. Συμμετέχουν επίσης 5 κράτη ως παρατηρητές του Συμβουλίου και 3 ως παρατηρητές της συνέλευσής του. Ιδρύθηκε στις 5 Μαΐου του 1949.

Είναι ο παλαιότερος οργανισμός ο οποίος έχει ως σκοπό την ευρωπαϊκή ενοποίηση, με ιδιαίτερη έμφαση στα νομικά πρότυπα και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη δημοκρατική ανάπτυξη και τη ρύθμιση των νομοθεσιών, καθώς και την πολιτισμική συνεργασία στην Ευρώπη. Στο Συμβούλιο της Ευρώπης ανήκουν τα περισσότερα κράτη της Ευρώπης με εξαίρεση το Βατικανό, το Καζακστάν (διηπειρωτική χώρα), την Λευκορωσία η οποία είναι υποψήφιο μέλος και κράτη με περιορισμένη αναγνώριση.

Ιωάννης Παπαζήσης:

ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΣΤΕΙΛΕ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Ε ΣΤΙΣ 21-12-2020 ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID 19 ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ .Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE  ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΤΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ Ε.Ε ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΜΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΤΕΡΑΤΑ ΜΑΣ ΚΤΒΕΡΝΟΥΝ ...Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΝΟΜΙΚΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΝΟΜΟΙ ...ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ....

https://assembly.coe.int/LifeRay/SOC/Pdf/TextesProvisoires/

7.1.1. Εξασφαλίστε υψηλής ποιότητας δοκιμές του εμβολίου που θα γίνονται σωστά και διεξάγονται με ηθικό τρόπο σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις της Σύμβασης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη βιοϊατρική (ETS No. 164, Σύμβαση του Οβιέδο) και το πρόσθετο πρωτόκολλό της σχετικά με τη βιοϊατρική έρευνα (CETS αρ. 195). 7.3.1. Βεβαιωθείτε ότι οι πολίτες θα ενημερώνονται ότι ο εμβολιασμός ΔΕΝ είναι υποχρεωτικός και ότι κάποιος δεν πιέζεται πολιτικά, κοινωνικά ή με άλλο τρόπο για να εμβολιαστεί, εάν δεν επιθυμεί να το κάνει ο ίδιος.Βεβαιωθείτε ότι κανείς δεν υφίσταται διακρίσεις λόγω μη εμβολιασμού, λόγω πιθανών κινδύνων για την υγεία του ή απλά γιατί δεν θέλει να εμβολιαστεί .7.5.2. Χρήση πιστοποιητικών εμβολιασμού επιτρέπεται μόνο για τον καθορισμένο σκοπό παρακολούθησης του εμβολίου την αποτελεσματικότητατου και τις πιθανές παρενέργειες και ανεπιθύμητες ενέργειες από αυτό .
Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις