Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Συρία: Πρόβλημα για την Τουρκία – Οι αντάρτες που υποστηρίζει σκοτώνονται…μεταξύ τους!


Αιματηρές συγκρούσεις σημειώθηκαν μεταξύ διαφορετικών ομάδων που απαρτίζονται από μαχητές που υποστηρίζει η Τουρκία στη βορειοδυτική Συρία αναφέρουν μέσα ενημέρωσης επικαλούμενες αναφορές τοπικών κυβερνητικών οργανισμών.

Από ότι φαίνεται οι αντάρτες, που υποστηρίζει η Άγκυρα, ανταγωνίζονται για συγκεκριμένες περιοχές και πόρους στη βορειοδυτική Συρία, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσουν αιματηρές συγκρούσεις με αναφορές να κάνουν λόγο για αρκετούς νεκρούς και τραυματίες.

Οι λόγοι της σύγκρουσης

Σύμφωνα με πληροφορίες από το κυβερνείο Χαλεπίου, δύο διαφορετικές ομάδες ανταρτών και πιο συγκεκριμένα η Jabhat Al-Shamiya (ή αλλιώς Μέτωπο κατάκτησης του Λεβάντε) και η Jaysh Al-Islam (Στρατός του Ισλάμ) συγκρούστηκαν στην περιοχή του Αφρίν, με στόχο τον έλεγχο συγκεκριμένων περιοχών, μεγάλης σημασίας για επιχειρησιακούς αλλά και για οικονομικούς λόγους.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΤΩΡΑ (ΕΔΩ) ΓΙΑ ΟΛΑ!

Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων της περιοχής που μίλησαν στο πρακτορείο ειδήσεων RT Arabic: «Ο λόγος για αυτές τις συγκρούσεις μεταξύ των τουρκικών υποστηριζόμενων φατριών οφείλεται στη διαφορά τους σχετικά με την κατανομή των περιουσιών των κατοίκων της πόλης».

Επίσης υπάρχουν πληροφορίες ότι μέλη του «Μετώπου κατάκτησης του Λεβάντε» έχουν κατασχέσει χρήματα και μέρος της περιουσίας από άτομα επιρροής της αντίπαλης ομάδας ανταρτών, κάτι που αποτέλεσε  την αφορμή για τη μεταξύ τους σύγκρουση που είχε ως αποτέλεσμα περίπου 12 νεκρούς και αρκετούς τραυματίες.


Με πληροφορίες από: AMN / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις