Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021

EXOYN ΑΦΟΔΕΨΕΙ ΣΤΙΣ ΣΚΕΛΕΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ Toύρκοι: Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε αερομαχίες με τους Έλληνες με F-35


 Toύρκοι: Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε αερομαχίες με τους Έλληνες με F-35 – Παρηγοριά στον… άρρωστο για τους χρήστες του τουρκικού διαδικτύου

Έτσι, σύμφωνα με τουρκικούς λογαριασμους στο Twitter, «ούτε η Τουρκία, ούτε η Ελλάδα θα έπαιρναν ετοιμοπόλεμα (σ.σ. combat-coded) F-35, εννοώντας ότι θα ελέγχονταν τα μαχητικά από την Lockheed Martin.

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως αυτός είναι ένας λόγος που η τουρκική Πολεμική Αεροπορία δεν… στεναχωρήθηκε για την απόβολη της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35.

Τούρκοι: Παρηγοριά στον... άρρωστο για τους χρήστες του τουρκικού διαδικτύου, αναφορικά με την αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα κατασκευής και αγοράς 100 F-35. 

Bέβαια η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική.

H Toυρκία βλέποντας πως η Ελλάδα κάνει «ελληνική λίμνη» το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, με τις προσθήκες των 18 γαλλικών Rafale αλλά και των 84 F-16 Viper, πήρε την απόφαση να προσπαθήσει βάσει νομικής οδού να διεκδικήσει την επιστροφή της στο πρόγραμμα αγοράς και κατασκευής των αμερικανικών F-35.

H Άγκυρα, εξαιτίας της αγοράς του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400 αποβλήθηκε από το πρόγραμμα των F-35, μένοντας ουσιαστικά για 7-10 χρόνια χωρίς σύγχρονο αεροσκάφος.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΤΩΡΑ (ΕΔΩ) ΓΙΑ ΟΛΑ!

Η τουρκική Savunma Sanayi Teknolojiler (Defense Industry Technologies) πλήρωσε 750.000 δολάρια στην νομική εταιρεία Arnold & Porter για να διεκδικήσει την επιστροφή της στο πρόγραμμα.

Μάλιστα, το συμβόλαιο που υπεγράφη είναι διάρκειας έξι μηνών και ξεκινά από την 1η Μαρτίου.

Η Arnold & Porter θα εξετάσει επίσης τη νομιμότητα των αμερικανικών κυρώσεων.

Οι κυρώσεις της Ουάσιγκτον δημιουργούν προβλήματα σε τουρκικά προγράμματα πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως οι φρεγάτες κατηγορίας Istanbul, το υπερηχητικό μαχητικό Hurjet και το τουρκικό μαχητικό 5ης γενιάς TFX.

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο του 2020 η κυβέρνηση του προέδρου Τραμπ επέβαλε κυρώσεις εναντίον της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, εξαιτίας της αγοράς από την Τουρκία των ρωσικών συστημάτων S-400. Οι κυρώσεις θεσπίστηκαν βάσει του αμερικανικού νόμου CAATSA (Countering America’s Adversaries Through Sanctions Act).

Η Άγκυρα ελπίζει να πείσει τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι το τουρκικό S-400 δεν θα ενσωματωθεί στα συστήματα του ΝΑΤΟ και έτσι δεν θα αποτελέσει απειλή για τη Συμμαχία στο σύνολό της.

Η Άγκυρα σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το παράδειγμα της Ελλάδας ως το κύριο επιχείρημα στις διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία είναι επίσης μέλος του ΝΑΤΟ και έχει υποβάλλει αίτηση για την αγορά μαχητών F-35 όμως οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας χρησιμοποιούν ρωσικά συστήματα αεροπορικής άμυνας όπως οι S- 300, oι Tor-M1″ και τα Osa-AKM, που αγοράστηκαν την περίοδο 1996-2004.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις