Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Βερολίνο: «Έρχονται και άλλοι Γερμανοί αστυνομικοί στα ελληνικά αεροδρόμια - Θα κρατήσουμε τους μετανάστες στην Ελλάδα»


 «Δεν θα περάσει κανείς - Όλοι στην Ελλάδα»

Αποφασισμένη είναι η ελληνική και η γερμανική κυβέρνηση για να κρατήσουν το σύνολο των λαθραίων μεταναστών στην Ελλάδα, η οποία εδώ  και χρόνια, κάθε χρόνο δέχεται δεκάδες χιλιάδων

αλλοδαπών στο έδαφός της, μια Ελλάδα η οποία μαστίζεται από  πρωτοφανή υπογεννητικότητα.

Παρά το γεγονός ότι οι αλλοδαποί μπήκαν παράνομα στην Ελλάδα, την κυβέρνηση δεν την ενδιαφέρει αυτό. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι και σε συνεργασία με την Γερμανία να μην την εγκαταλείψουν.

Και αυτό θα το προσπαθήσει να το επιτύχει με κάθε τρόπο.

Όπως επισημαίνει στην ιστοσελίδα της η Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ) «τον προηγούμενο χρόνο η γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία, σε συνεργασία με Έλληνες αστυνομικούς, σταμάτησε στα ελληνικά αεροδρόμια περισσότερα από 5.200 άτομα πριν αναχωρήσουν “παρανόμως” για την Γερμανία.

Σε αυτά περιλαμβάνονται παράνομοι μετανάστες που επρόκειτο να ταξιδέψουν με την βοήθεια ατόμων που έναντι αμοιβής προσέφεραν διέξοδο διαφυγής από την Ελλάδα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι αστυνομικοί εντόπισαν πλαστές ταυτότητες ή άτομα που επιχειρούσαν να ταξιδέψουν στη Γερμανία χρησιμοποιώντας ξένα ταξιδιωτικά έγγραφα».

Στην Ελλάδα είχαν μπει βέβαια με… γνήσιες ταυτότητες. Αλλά  την κυβέρνηση δεν την ενδιαφέρει αυτό. Αρκεί να μην φύγουν.

10 χρόνια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάνε και εσυ like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα

«το 2019 οι Γερμανοί και οι Έλληνες αστυνομικοί κατέγραψαν 5.800 παράνομες απόπειρες αναχώρησης από την Ελλάδα προς τη Γερμανία. Η μικρή μείωση για το 2020 αποδίδεται από την ομοσπονδιακή αστυνομία στους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί στις πτήσεις λόγω της πανδημίας.

Ωστόσο, το 2021 η ομοσπονδιακή αστυνομία θέλει να επεκτείνει τη δράση της στα ελληνικά αεροδρόμια. Αυτή τη στιγμή δραστηριοποιούνται οκτώ αστυνομικοί στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ σε αυτούς θα προστεθούν στη διάρκεια της χρονιάς και άλλοι ομοσπονδιακοί αστυνομικοί στα αεροδρόμια της Ρόδου και της Κρήτης.

Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή αστυνομία η εγκληματική δράση των διακινητών από την Ελλάδα προς τη Γερμανία με παράνομα έγγραφα παραμένει ένα ‘ζήτημα ιδιαίτερης σημασίας'», αναφέρει το γερμανικό δημοσίευμα, εννοώντας ιδιαίτερης σημασίας για την Γερμανία καθώς η Ελλάδα κάνει  ότι μπορεί για να κρατήσει το σύνολο των παράνομων μεταναστών που πέρασαν  λαθραία τα σύνορα στην Ελλάδα.

Ακόμη και αν Γερμανοί αστυνομικοί θα ελέγχουν τα αεροδρόμια σε λίγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις