Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

Βίντεο ντοκουμέντο: Οι τελευταίες στιγμές του άτυχου πυροσβέστη και η δραματική επιχείρηση διάσωσής

 


Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη από την είδηση του θανάτου του 46χρονου πυροσβέστη, στη διάρκεια επιχείρησης για τη διάσωση παιδιών και εκπαιδευτικών στο νηπιαγωγείο Απαλού όπου είχαν εγκλωβιστεί λόγω πλημμύρας.

Ο 46χρονος πυροσβέστης, πατέρας τριών παιδιών δεν μπόρεσε να βγει από το πυροσβεστικό όχημα στο οποίο ήταν και οδηγός, καθώς το όχημα είχε εγκλωβιστεί από τα νερά της βροχής και ο άτυχος άνδρας παρασύρθηκε και τελικά βρέθηκε νεκρός αρκετά μέτρα πιο πέρα, κοντά στα ρέματα του αεροδρομίου.

Ένα βίντεο ντοκουμέντο είδε το φως της δημοσιότητας μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega. Οι πυροσβέστες φαίνονται να κρατούν με σκοινί συνάδελφό τους που φτάνει στο σημείο όπου χάθηκε ο 46χρονος. Κρατάει μία βέργα περίπου δύο μέτρων και έχει μαζί του μία φιάλη οξυγόνου, ενώ ο άτυχος 46χρονος έχει ήδη χαθεί στα νερά.

Ο συνάδελφός του τον αναζητά μέσα στα λασπόνερα, ενώ βλέπει πως το οδόστρωμα έχει υποχωρήσει και δίπλα του είναι ημιβυθισμένο το όχημα της Πυροσβεστικής.

Ο πυροσβέστης στην αγωνιώδη προσπάθειά του, καταλαβαίνει πως υπάρχει φρεάτιο και ότι ο 46χρονος πυροσβέστης έχει εξαφανιστεί μέσα στον αγωγό του φρεατίου. Τελικά, παρά τις προσπάθειες, εντοπίζουν τον 46χρονο νεκρό, περίπου 100 μέτρα πιο κάτω. Εκεί, που καταλήγει το φρεάτιο.

Στο βίντεο ο άτυχος άνδρας φαίνεται στην αριστερή μεριά του πυροσβεστικού οχήματος, λίγες στιγμές πριν χάσει τη ζωή του.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ (ΕΔΩ)





Όλο το σώμα της Πυροσβεστικής είναι σοκαρισμένο και όλα αυτά ενώ η βροχή συνεχίζεται και είναι έντονη σε όλη την περιοχή του Έβρου.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για τον θάνατο του πυροσβέστη

«Σήμερα, τις πρώτες μεσημεριανές ώρες, το Π.Σ. 3538 της Π.Υ. Αλεξανδρούπολης εκτελούσε περιπολία στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης για παροχή βοηθείας. O Αρχιπυροσβέστης Ζαφειρόπουλος Ιωάννης, ετών 46, ενώ βρισκόταν εκτός του ανωτέρω οχήματος, παρασύρθηκε από όγκο νερών εντός τσιμενταύλακα. Αφού εντοπίστηκε, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του πυροσβεστικού υπαλλήλου θα διενεργηθεί προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση».

Όπως σημειώνουν τα τοπικά ΜΜΕ, είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που το νηπιαγωγείο αυτό πλημμυρίζει, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή μικρών παιδιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις