Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Σeξουαλική αγωγή σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας από τον Σεπτέμβριο του 2021


 Η σεξουαλική αγωγή θα μπει σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας από τον Σεπτέμβριο του 2021, όπως προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρόγραμμα για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση μπαίνει σε όλα τα σχολεία της χώρας από τον Σεπτέμβριο του 2021, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή για τις εξελίξεις με το ελληνικό MeToo.

Η ένταξη της σεξουαλικής αγωγής στα ελληνικά σχολεία, εντάσσεται στο πλαίσιο μέτρων που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός για την αντιμετώπιση περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης.

«Επεκτείνεται σε όλα τα σχολεία από τον Σεπτέμβριο το πρόγραμμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης που ξεκίνησε φέτος πιλοτικά» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα με αυστηρότερες ποινές για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, καθώς και μια σειρά πρωτοβουλιών:

  • Εγκαινιάζεται μια κεντρική διαδικτυακή πύλη metoo.gov.gr όπου θα καταγράφονται όλες οι πληροφορίες για το θέμα και θα υποβάλλονται καταγγελίες μέσω τσατ σε πραγματικό χρόνο.
  • Δημιουργείται μητρώο στο οποίο καταγράφονται όλοι οι επαγγελματίες που έρχονται σε επαφή με παιδιά και εφήβους, με αυστηρές προδιαγραφές εγγραφής. Παραδείγματα τέτοιων επαγγελματιών είναι οι προπονητές και εργαζόμενοι σε κατασκηνώσεις. Το μητρώο θα πρέπει να λειτουργεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και την ΕΛ.ΑΣ.
  • Συγκροτείται κεντρική δομή στη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων για την αξιολόγηση και την εξωδικαστική επίλυση της κατηγορίας αυτής.

Επίσης:

  • Αναμένεται να έρθει προς κύρωση στη Βουλή η Σύμβαση 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας ILO για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης.
  • Θεσπίζονται Κώδικες δεοντολογίας στις επιχειρήσεις με προβλέψεις για τη συμπεριφορά και κυρώσεις σε όσους δεν τους τηρούν.
  • Θεσπίζεται η δυνατότητα της υποχρεωτικής διαθεσιμότητας του φερόμενου ως θύτη με αναστολή αποζημίωσης μέχρι την διαλεύκανση της υπόθεσης.
  • Στο πειθαρχικό δίκαιο του δημοσίου θεσπίζεται ειδικό πειθαρχικό παράπτωμα παρενόχλησης στον χώρο εργασίας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΤΩΡΑ (ΕΔΩ) ΓΙΑ ΟΛΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις