Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021

Υπουργείο Παιδείας: Σε αργία ο 62χρονος καθηγητής που κακοποιούσε ανήλικο μαθητή


 Η διαδικασία έκδοσης πράξης για να τεθεί σε αργία από τα εκπαιδευτικά καθήκοντα κινήθηκε από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, για τον 62χρονο καθηγητή που συνελήφθη για τη σεξουαλική κακοποίηση, επί επτά ολόκληρα χρόνια, ενός παιδιού, ηλικίας σήμερα 15 ετών.

Η διαδικασία κινήθηκε μετά την άσκηση σχετικής ποινικής δίωξης.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο καθηγητής σε σχολείο μέσης εκπαίδευσης έφτασε μάλιστα στο σημείο να κακοποιεί τον 15χρόνο παρουσία τεσσάρων ακόμη ατόμων μέσα στο σπίτι του, στο οποίο πήγαινε συχνά ο μαθητής.

Και αυτό γιατί οι γονείς του, που έχουν και μια μακρινή συγγένεια με τον καθηγητή, τον είχαν εμπιστευθεί και μάλιστα -λόγω αυτής της οικογενειακής σχέσης- του είχαν δώσει του 62 χρόνου και τα κλειδιά του σπιτιού τους.

Το πιο ανατριχιαστικό, όμως, είναι το γεγονός ότι ο καθηγητής εκμεταλλεύτηκε και την διανοητική κατάσταση του παιδιού. Από όσα αποκαλύφθηκαν μετά τη σύλληψη του 62χρονου, ο 15χρονος ήταν θύμα του τουλάχιστον για επτά χρόνια.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΤΩΡΑ (ΕΔΩ) ΓΙΑ ΟΛΑ!

Στη δικογραφία που σχημάτισε η υποδιεύθυνση ανηλίκων, περιγράφεται όλη η δράση του καθηγητή ενώ οι αστυνομικοί κατέσχεσαν κινητό και ηλεκτρονικό υπολογιστή καθώς εκτιμούν ότι θα εντοπίσουν υλικό από τη συνομιλία του με τον ανήλικο.

Ο ανακριτής εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για βαριά αδικήματα κατά του καθηγητή και συνελήφθη.

Πάντως, η έρευνα δεν σταματά εδώ καθώς οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν και υπάρχουν και άλλα θύματα του 62χρονου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις