Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Zircon: Με δεκάδες υπερηχητικούς cruise πυραύλους θα εξοπλιστούν οι φρεγάτες «Admiral Gorshkov»

Οι φρεγάτες κλάσσης «Admiral Gorshkov», όπως αυτή που επισκέφτηκε το λιμάνι του Πειραιά πριν από μερικές ημέρες, αποτελούν τις πιο ισχυρές και πρόσφατα αναβαθμισμένες κύριες μονάδες επιφανείας

στο ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό και αναμένεται να εξοπλιστούν με υπερηχητικούς πυραύλους Zircon.

Οι πιο σύγχρονες ρωσικές φρεγάτες θα εξοπλιστούν με υπερηχητικούς πυραύλους τύπου Zircon, όπως αποκάλυψε υψηλόβαθμη πηγή της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας, μια εξέλιξη που σίγουρα θα πρέπει να λάβουν υπόψη οι ανταγωνιστές της Μόσχας, ως προς την ενίσχυση των ναυτικών δυνάμεων.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΤΩΡΑ (ΕΔΩ) ΓΙΑ ΟΛΑ!


Ειδικότερα, οι κάθε μια από τις βελτιωμένες φρεγάτες «Admiral Amelko» και «Admiral Chichagov» θα εξοπλιστεί  με νέα πυραυλικά συστήματα εκτόξευσης υπερηχητικών πυραύλων και θα είναι σε θέση να φέρουν μέχρι και 32 πυραύλους cruise, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε πηγή της ρωσικής βιομηχανίας, η κάθε φρεγάτα θα διαθέτει τέσσερις ευέλικτους εκτοξευτές πυραύλων, που έχουν σχεδιαστεί για να εκτοξεύουν οκτώ πυραύλους cruise τόσο τύπου Kalibr-NK όσο και τύπου Oniks, ενώ σε τελικό στάδιο θα μπορούν να εκτοξεύουν και πυραύλους Zircon».

Σε ό,τι αφορά τους νέους υπερηχητικούς πυραύλους, μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητες άνω των 8 Mach, σε υψόμετρο 28 χιλιομέτρων και μπορούν να χτυπήσουν αποτελεσματικά στόχο στη θάλασσα, σε απόσταση 450 χιλιομέτρων, όπως αποδείχθηκε σε πρόσφατες ασκήσεις.

Για τους πυραύλους αυτούς, η Ρωσία χρησιμοποιεί το πολύ ισχυρό εκτοξευτή τύπου 3S-14 τόσο για τους υπερηχητικούς Zircon όσο και για άλλους πυραύλους cruise και έχουν ενσωματωθεί στις φρεγάτες τύπου «Admiral Gorshkov».

Με πληροφορίες από: TASS / Φωτογραφία Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις