Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

25η Μαρτίου: Το πρόγραμμα της παρέλασης και οι εορτασμοί για το διήμερο της εθνικής επετείου

 Το πρόγραμμα για το διήμερο των εορτασμών των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, λίγα 24ωρα πριν την 25η Μαρτίου, ανακοίνωσε η Αριστοτελία Πελώνη.

Η πανδημία του κορονοϊού να έχει επιβάλει περιορισμούς και απαγορεύσεις στις ζωές μας, ωστόσο οι εορτασμοί της 25ης Μαρτίου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση θα πραγματοποιηθούν με λαμπρότητα και υψηλόβαθμους προσκεκλημένους.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Δευτέρας, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη γνωστοποίησε το πρόγραμμα των εορτασμών για την εθνική μας επέτειο.

Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε η κα Πελώνη, στις 24 Μαρτίου θα καταφτάσουν στη χώρα μας ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο πρίγκιπας Καρόλος και η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί (ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν ακύρωσε την επίσκεψή του λόγω της έξαρσης της πανδημίας στη χώρα του), με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει ξεχωριστές συναντήσεις μαζί τους.

Σύμφωνα με την ίδια, το απόγευμα της 24ης Μαρτίου, η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα υποδεχτεί στην νέα Εθνική Πινακοθήκη τους ξένους ηγέτες που θα τιμήσουν με την παρουσία τους την Ελλάδα, ενώ θα δοθεί έμφαση σε ιστορικούς πίνακες ζωγραφικής σχετικά με τον ελληνικό απελευθερωτικό αγώνα.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα ακολουθήσει επίσημο δείπνο των υψηλόβαθμων αξιωματούχων στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολούθως, το πρωί της 25ης Μαρτίου θα ακολουθήσει δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών με την παρουσία λίγων μελών της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας μας.

Μετά, θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Ελλάδας και των τιμώμενων χωρών.

Έπειτα, θα ξεκινήσει η στρατιωτική παρέλαση, στην οποία θα συμμετάσχουν πεζοπόρα, μηχανοκίνητα και αεροπορικά τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ για πρώτη φορά θα λάβουν μέρος και τμήματα από συμμαχικές χώρες.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

«Προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία, η στρατιωτική παρέλαση θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία κόσμου» επανέλαβε η κα Πελώνη, συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά πως: «οι Ελληνίδες και οι Έλληνες στο εξωτερικό –όπως και κάθε πολίτης– θα έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν από την ΕΡΤ. Η μετάδοση θα εμπλουτίζεται με πλάνα από τη σύγχρονη πόλη και τα ιστορικά της μνημεία και όλα μαζί θα εκπέμπουν την εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας που πορεύεται με εθνική αυτοπεποίθηση και ισχυρές συμμαχίες. Μιας χώρας ελκυστικής και εξωστρεφούς, που είναι περήφανη για την Ιστορία της και χτίζει το μέλλον με αισιοδοξία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις