Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

ΜΙΛΗΣΕ ΞΑΝΑ Η Κ@ΡΓΙΟΛ@ - Ακρίτα κατά Κυμπουρόπουλου: Για να έχεις άποψη περί άμβλωσης θα έπρεπε να έχεις μήτρα

 


Θύελλα αντιδράσεων για τον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ο οποίος τάχθηκε ουσιαστικά κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ!

Σάλο έχει προκαλέσει η έγκριση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Στέλιου Κυμπουρόπουλου σε ψήφισμα που αναφέρει ότι «η ανθρώπινη ζωή ενός παιδιού πρέπει πάντα να προστατεύεται, ξεκινώντας από την αρχή της σύλληψης».

Με την κίνησή του αυτή, ο κ. Κυμπουρόπουλος τάχθηκε ουσιαστικά κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση, ξεσηκώνοντας θύελλα επικριτικών σχολίων.

Η Νέα Δημοκρατία «άδειασε» μάλιστα τον ευρωβουλευτή της, καθιστώντας σαφές ότι «έχει ξεκάθαρη θέση, σταθερά και διαχρονικά για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση».

«Το θέμα αυτό έχει λυθεί για την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες. Είναι προφανές ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον Πρόεδρό του» αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Η στάση του Κυμπουρόπουλου προκάλεσε αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι συντάσσεται με την άκρα δεξιά στο πολύ ευαίσθητο αυτό ζήτημα, με τον εκπρόσωπο Τύπου της Κουμουνδούρου να τη χαρακτηρίζει «ντροπή για τη χώρα».

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δεν γλίτωσε πάντως ούτε από τα «πυρά» της Έλενας Ακρίτα, η οποία τον «κατακεραύνωσε» με ανάρτησή της στο Facebook.

«Κύριε Κυμπουρόπουλε, για να έχετε άποψη περί άμβλωσης, τρία πράγματα σάς λείπουν. Κοινή λογική, σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και μήτρα» σχολίασε καυστικά η γνωστή δημοσιογράφος.

Από την πλευρά του, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, με ανάρτησή του υπερασπίστηκε την ψήφο του, κάνοντας λόγο για παρερμηνεία της θέσης του.

«Στη μέχρι τώρα θητεία μου, σε όλα τα ψηφίσματα, έχω ψηφίσει υπέρ του δικαιώματος των γυναικών στην αυτοδιάθεση του σώματός τους και στο δικαίωμά τους και στην άμβλωση. Όπως, επίσης, έχω ψηφίσει για να υπερασπιστώ τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων και φυσικά και των παιδιών. Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι η ψήφος μου για τα παιδιά θα ερμηνευόταν ως ψήφος κατά του δικαιώματος των γυναικών στην επιλογή, για λόγους πολιτικής σπέκουλας ή εκ δικού μου σφάλματος θα παρερμηνεύονταν η ψήφος μου και θα θεωρούνταν ότι επιθυμώ κάτι διαφορετικό» αναφέρει.

Παράλληλα, σημειώνει ότι πως το δικαίωμα στην άμβλωση είναι απόλυτο και ως προς αυτό ήταν και θα είναι πάντα κάθετος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις