Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Αλεξέι Ναβάλνι: Κήρυξε απεργία πείνας στη φυλακή ζητώντας ιατρική φροντίδα


 Ο φυλακισμένος επικριτής του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης 2,5 ετών στις φυλακές Πακρόφ ΙΚ-2, της περιοχής Βλαντίμιρ στη Ρωσία, ανακοίνωσε ότι κήρυξε απεργία πείνας, απαιτώντας να «τηρηθεί ο νόμος» και να επιτραπεί να τον επισκεφθεί γιατρός της επιλογής του ώστε να του παρασχεθεί η κατάλληλη αγωγή για οξύ πόνο στη μέση και τα πόδια του.

Το αίτημα του, το οποίο διαβίβασε στους δικηγόρους του, αναρτήθηκε στο Instagram υπό τον τίτλο «γιατί οι κρατούμενοι κηρύσσουν απεργία πείνας»;

«Έχω κηρύξει απεργία πείνας ζητώντας να τηρηθεί ο νόμος και να επιτρέψουν να με επισκεφθεί γιατρός της επιλογής μου» αναφέρει ο Ναβάλι στην ανάρτηση που δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό του.

Ο ίδιος τονίζει πως διαθέτει αυτό το δικαίωμα, όπως και το να λάβει φαρμακευτική αγωγή, «αλλά ούτε το ένα, ούτε το άλλο, του το παρέχουν».

Καταγγέλλει πως αντί να του παράσχουν ιατρική βοήθεια, τον βασανίζουν «με στέρηση ύπνου».

«Με ξυπνούν οκτώ φορές την νύχτα» δηλώνει ο πολέμιος του Κρεμλίνου και προσθέτει ότι «άλλοι τρόποι πάλης στη φυλακή εκτός από την απεργία πείνας δεν υπάρχουν».

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Ο Αλεξέι Ναβάλνι αναφέρει πως ο οξύς πόνος που ένιωθε στην μέση του εξαπλώθηκε πρώτα στο δεξί και κατόπιν στο αριστερό του πόδι. Ο ίδιος δηλώνει ότι του έχουν παρασχεθεί μόνο δισκία ιβουπροφαίνης και αλοιφή, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. «Δεν θέλω να χάσω και τα δύο πόδια μου» δηλώνει.

Και, παράλληλα, περιγράφει την κατάσταση του ως εξής:

«Ποιος είναι ξαπλωμένος κουρεμένος γουλί, φορώντας τη ρόμπα του, τα γυαλιά του στο κρεβάτι κρατώντας την Βίβλο στα χέρια του; Αυτός είμαι εγώ. Με την Βίβλο επειδή είναι το μοναδικό βιβλίο που μπόρεσα να πάρω μέσα σε τρεις εβδομάδες. Και στο κρεβάτι (υπερσκανδαλώδης παραβίαση των κανόνων), επειδή κήρυξα απεργία πείνας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις