Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Κυβέρνηση: «Μέσα στον Απρίλιο θα ανοίξει η εξωτερική εστίαση με δωρεάν τεστ» - Θα κάνουν τα τεστ της SIEMENS οι πελάτες;


  Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος δήλωσε πως τα «δωρεάν» τεστ της SIEMENS θα δώσουν τη δυνατότητα να ανοίξει η εστίαση κάποια στιγμή τον Απρίλιο, με ερωτηματικά να δημιουργούνται αν θα πρέπει και οι πελάτες να έχουν κάνει τεστ πριν κάτσουν σε ένα μαγαζί. 

Αρχικά ανέφερε πως «η συμπληρωματική στρατηγική που θα εφαρμοστεί από αρχές Απριλίου έχει στόχο το ελεγχόμενο άνοιγμα αγοράς, κοινωνίας και εκπαίδευσης. Τα δωρεάν τεστ θα δώσουν αυτή τη δυνατότητα», ενώ εξήγησε ότι πρόκειται για έγκυρα, αποτελεσματικά οικιακά τεστ ώστε κάθε πολίτης να έχει έλεγχο της υγείας του. «Το ευτυχές είναι ότι υπάρχει η τάση σταθεροποίησης και αποκλιμάκωσης των κρουσμάτων, των εισαγωγών στα νοσοκομεία και αύξηση των εξιτηρίων», πρόσθεσε.

Όσον αφορά το άνοιγμα της αγοράς, ανέφερε ο Ακης Σκέρτσος: «Μαζί με τα τεστ, φαίνεται ότι λιανεμπόριο και εκπαίδευση μπορούν να ανοίξουν στις αρχές Απριλίου» και παραδέχθηκε ότι πρέπει να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα για να μπορέσει να αναπνεύσει η οικονομία αλλά και η ψυχολογία των πολιτών. Ενώ, όσον αφορά στις διαδημοτικές μετακινήσεις τόνισε πως είναι πολύ νωρίς να ειπωθεί κάτι επ' αυτού.

Τέλος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αναφέρθηκε σε ακόμα έναν παράγοντα που θα βοηθήσει για την αποκλιμάκωση της πίεσης από την πανδημία και αυτός είναι η βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

«Γι’ αυτό απελευθερώνουμε δραστηριότητες που βοηθούν τον κόσμο να λειτουργεί σε εξωτερικούς χώρους», τόνισε και υπογράμμισε πως μέσα στον Απρίλιο θα ανοίξει η εξωτερική εστίαση.

«Η παροχή των δωρεάν τεστ θα ισχύσει για Απρίλιο και Μάιο και από τον Ιούνιο θα μπορεί να υποχωρήσει λόγω των αυξημένων εμβολιασμών. Αν χρειαστεί όμως θα συνεχιστεί», κατέληξε ο κ. Σκέρτσος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις