Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Αποσύρεται προβληματική παρτίδα εμβολίων της AstraZeneca και στην Ελλάδα;

 


Συναγερμός έχει σημάνει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ανάμεσα στις οποίες σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ και η Ελλάδα μετά από μια «προβληματική» πατρίδα εμβολίων της AstraZeneca. Πρόκειται για την παρτίδα ABV5300. 

Αιτία του συναγερμού ήταν το γεγονός ότι έχει καταγραφεί ο θάνατος μιας 49χρονης γυναίκας μετά τον εμβολιασμό της. Η γυναίκα παρουσίασε διαταραχές της πήξης του αίματος. Επίσης μια 35χρονη έπαθε πνευμονική εμβολή αλλά είναι καλά στην υγεία της. Και οι δυο είχαν κάνει το εμβόλιο από την ίδια παρτίδα των εμβολίων της AstraZeneca.

Και τα δυο περιστατικά συνέβησαν στην Αυστρία και διερευνάται αν έχουν σχέση με τον εμβολιασμό τους με το συγκεκριμένο εμβόλιο. 

Την περασμένη Κυριακή η Αυστρία σταμάτησε τους εμβολιασμούς με την συγκεκριμένη παρτίδα στην χώρα προκειμένου να διερευνήσει αυτά τα δυο περιστατικά.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο της χώρας για την ασφάλεια και την υγεία ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ακόμα που να συνδέουν τις επιπλοκές αυτές με τον εμβολιασμό.

Τα εμβόλια από την παρτίδα ABV5300 έχουν διανεμηθεί σε 17 χώρες μέλη της ΕΕ. Μέχρι στιγμής το Λουξεμβούργο, η Εσθονία, η Ελλάδα, η Αυστρία και η Λιθουανία πάγωσαν την χρήση της συγκεκριμένης παρτίδας σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ.



πηγή: www.Irt.It


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις