Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ!!! Βρετανία: Ξεκινούν κλινικές δοκιμές του εμβολίου της AstraZeneca σε μορφή ρινικού σπρέι


 Από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

Επιστήμονες του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που ανέπτυξαν το εμβόλιο της Astrazeneca, αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους χορήγησης καθώς πιστεύεται ότι τα ρινικά σπρέι ενδεχομένως «στοχοποιούν»

καλύτερα τα ανοσοκύτταρα στους πνεύμονες, το φάρυγγα και τη μύτη.

H καθηγήτρια Σάρα Γκίλμπερτ, από την ομάδα των επιστημόνων της Οξφόρδης που ανέπτυξαν το εμβόλιο, δήλωσε σχετικά: «Όλα τα εμβόλια χορηγούνται αυτή τη στιγμή με ενδομυϊκές ενέσεις. Αυτός, όμως, δεν είναι απαραίτητα ο καλύτερος τρόπος παροχής προστασίας κατά μιας ιογενούς μόλυνσης του αναπνευστικού, όπου θέλουμε το ανοσοποιητικό σύστημα να είναι ενεργό στην ανώτερη αναπνευστική οδό και στην κατώτερη, όπου ο ιός προκαλεί τη λοίμωξη. Διαθέτουμε αντιγριπικά εμβόλια που χορηγούνται με τη μορφή ρινικού σπρέι κι αυτή μπορεί να είναι μια πολύ καλή προσέγγιση στο μέλλον για εμβόλια κατά κορωνοϊών».

Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έχει ξεκινήσει τις κλινικές δοκιμές σε πρώτο στάδιο με στόχο όταν είναι έτοιμο, να παραδώσει το εμβόλιο της Covid-19 που ανέπτυξε από κοινού με την AstraZeneca σε μορφή ρινικού σπρέι.

Οι δοκιμές της πρώτης φάσης θα αφορούν περίπου 30 υγιείς ενήλικες εθελοντές ηλικίας έως 40 ετών. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν τουλάχιστον μία ενδορινική δόση του εμβολίου. Η μελέτη θα διαρκέσει περίπου τέσσερις μήνες για να ολοκληρωθεί.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Με πληροφορίες από Financial Times

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις