Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Δεν θα γίνουν παρελάσεις την 25η Μαρτίου εκτός από τη στρατιωτική στην Αθήνα


Δεν θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις για την 25η Μαρτίου καθώς το ιικό φορτίο στη χώρα είναι υψηλό, όπως υπογράμμισε σήμερα η Αριστοτελία Πελώνη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ανακοίνωσε σήμερα πως δεν θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις για την 25η Μαρτίου, εξαιτίας της επιβαρυμένης επιδημιολογικής κατάστασης με την COVID-19 που καταγράφεται στη χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα, στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κα Πελώνη ξεκαθάρισε πως θα γίνει μόνο η στρατιωτική παρέλαση, η οποία και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά.

«Βρισκόμαστε στην τελευταία δύσκολη φάση αυτής της περιπέτειας και τούτων δοθέντων, δεν θα γίνουν παρελάσεις στην 25η Μαρτίου. Θα υπάρξει μόνο η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα για την εθνική μας επέτειο, με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Θα μεταδοθεί τηλεοπτικά, αυτό που μπορώ να σας πω σήμερα είναι πως θα είναι ένα ποιοτικό και πολύ περήφανο θέαμα» υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Για άρση του lockdown

Παράλληλα, η κα Πελώνη αναφέρθηκε στη σταδιακή επαναλειτουργία ορισμένων δραστηριοτήτων και τη «χαλάρωση» των σκληρών μέτρων του lockdown.

Έκανε λόγο για τουλάχιστον δέκα δύσκολες ημέρες ενώ με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις εισηγήσεις της επιτροπής θα ξεκινήσει το σταδιακό άνοιγμα.

«Προτεραιότητα της κυβέρνησης παραμένει το άνοιγμα του λιανεμπορίου, η σταδιακή επαναλειτουργία τομέων της οικονομίας. Θα πρέπει ωστόσο να περιμένουμε καθώς υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση, φαίνεται και στο ΕΣΥ και από τα κρούσματα. Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να τηρήσουμε το άτυπο χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει, αρκεί όλοι να τηρούμε τα μέτρα» επεσήμανε χαρακτηριστικά η κα Πελώνη.

Ακόμη, επεσήμανε πως είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για το Πάσχα και τη μετακίνηση εκτός νομού, κάτι που κριθεί από την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σύμφωνα με την ίδια, οι κλίνες ΜΕΘ από 565 που ήταν το 2019, έφτασαν στις 1.404, ενώ στην Αττική οι ΜΕΘ COVID από τις 229 πριν από έναν μήνα, έφτασαν τις 362.

«Από χθες μπήκε στην εφημερία το ιδιωτικό θεραπευτήριο Ερρίκος Ντυνάν ως υποστηρικτικό νοσοκομείο non-COVID , ενώ το Σισμανόγλειο θα δέχεται αποκλειστικά πλέον COVID περιστατικά. Από σήμερα το ΛΗΤΩ και το Ιατρικό Περιστερίου ενσωματώνονται στην 1η και 2η Υγειονομική Περιφέρεια αντίστοιχα ως covid θεραπευτήρια. Σε αυτά θα προστεθεί ένα ιδιωτικό Κέντρο Αποκατάστασης για τα περιστατικά κορονοϊού που θα χρήζουν στήριξης με φυσιοθεραπείες» υπογράμμισε η κα Πελώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις