Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021

Ουάσιγκτον: «Δεν θα οργανώσουμε άλλα στρατιωτικά πραξικοπήματα σε ξένες χώρες - Δεν μας συμφέρουν πλέον» Τουρκικά ΜΜΕ: «Ομολογία ΗΠΑ για την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016»


 Θέση για τα στρατιωτικά πραξικοπήματα που ενορχήστρωναν οι ΗΠΑ σε τρίτες  χώρες πήρε ο νέος Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Όπως είπε ο Αμερικανός επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τα δοκιμάσαμε στο παρελθόν αλλά δεν λειτούργησαν και έτσι τώρα θα δώσουμε έμφαση στην "Δημοκρατία", αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία προσθέτουν ότι η δήλωση αυτή αποτελεί ομολογία ότι οι ΗΠΑ ενορχήστρωσαν την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016.

«Τα στρατιωτικά πραξικοπήματα δεν θα δοκιμαστούν πλέον σε άλλες χώρες»

Εξηγώντας τη νέα πολιτική των ΗΠΑ ο Μπλίνκεν ανέφερε ότι  απόπειρες πραξικοπήματος δοκιμάστηκαν στο παρελθόν σε άλλες χώρες, αλλά δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα προσπαθήσουν πλέον να καταφύγουν σε στρατιωτικά πραξικοπήματα σε τρίτες χώρες. Θα δώσουμε προτεραιότητα στην Δημοκρατία. Δοκιμάσαμε αυτές τις τακτικές το παρελθόν. Αν και ήταν καλοπροαίρετοι, εντούτοις δεν λειτούργησαν» είπε.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις