Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

Διαλύονται οι Τουρκικές ΕΔ: Στρατιωτικοί ''αυτομολούν'' στην Ελλάδα!


 Ανδρέας Μουντζουρούλιας

Εικόνες διάλυσης

Ανησυχία επικρατεί στη Τουρκία, καθώς πλέον χιλιάδες γκιουλενιστές, προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα με την Ελλάδα.

Αυτό που φοβίζει περισσότερο την Άγκυρα, είναι ότι πολλοί εξ' αυτών είναι στρατιωτικοί. 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν δε τα ΜΜΕ της Τουρκίας, πολλοί από τους γκιουλενιστές, είναι πρόθυμοι να δώσουν μέχρι και πληροφορίες στις ελληνικές υπηρεσίες για τον τουρκικό στρατό. 

Δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο πως πολλοί στρατηγοί εν αποστρατεία, θέλουν να ''καρφώσουν'' τα πάντα σε άλλες χώρες, Είναι τόσο μεγάλο το μίσος τους για το καθεστώς Ερντογάν, που είναι έτοιμοι για όλα!  

Το τελευταίο περιστατικό  

Ο Στρατηγός εν αποστρατεία Nuri Cankıymaz, συνελήφθη πριν λίγα 24ωρα στην προσπάθειά του να δραπετεύσει προς στην Ελλάδα. Πρόκειται για στέλεχος της FETÖ (γκιουλενιστής). Πριν λίγο οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα της Άγκυρας, εν συνεχεία στο δικαστήριο και τώρα βρίσκεται σε νοσοκομείο. 

Πρόκειται για ένα σημαντικό πρόσωπο για τις τουρκικές ΕΔ. Μαζί του όμως προσπάθησαν να αποδράσουν και άλλοι στρατιωτικοί, όπως ο Serdar Atasoy, ο οποίος ήταν στέλεχος των στρατιωτικών υπηρεσιών της Τουρκίας.   

Oι αριθμοί 

Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον 18.000 έως 20.000 τούρκοι αντικαθεστωτικοί έχουν έλθει στη χώρα μας την τελευταία τετραετία και 9.000 από αυτούς έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο, ενώ οι περισσότεροι διαμένουν σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, αναζητώντας την ευκαιρία να αναχωρήσουν για τη Γερμανία ή άλλη ευρωπαϊκή χώρα. 

Τα δεδομένα  

Ο τουρκικός λαός είναι φτωχός με πληθωρισμό που καλπάζει, άνεργος και φοβισμένος ελέω Covid και δεν δείχνει διατεθειμένος, ιδιαίτερα η νεολαία να υπηρετήσει τη στρατιωτική θητεία, η οποία μπορεί να του στερήσει τη ζωή στα πεδία των μαχών που ο Ερντογάν την οδηγεί και επιθυμεί να την οδηγήσει, εξυπηρετώντας τον μεγαλοϊδεατισμό του για την ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και την υλοποίηση της "Γαλάζιας πατρίδας".

Επίσης ο τουρκικός λαός δεν ανέχεται την απώλεια ζωών των στρατιωτών του, όπως προσπαθούν εδώ και χρόνια να μας σερβίρουν ο Ερντογάν και η παρέα του και οι ΤΕΔ κάθε άλλο παρά αποτελεσματικές και ανίκητες είναι.

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, αλλά και χαμηλότερα στη βαθμίδα αξιόμαχα και ικανά στελέχη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, έχουν πλέον παροπλιστεί ή φυλακιστεί με την κατηγορία πως συνδέονται με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον αυτοεξόριστο ιμάμη που ζει στις ΗΠΑ και τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ως ενορχηστρωτή του πραξικοπήματος.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρουσιάζει σήμερα τον Γκιουλέν, κάποτε στενό σύμμαχό του, ως «τρομοκράτη» και «νούμερο ένα» εχθρό της Τουρκίας, υποστηρίζοντας πως επιδιώκει το χάος και τη βίαιη ανατροπή της κυβέρνησης. Με βάση αυτό τον ισχυρισμό, και με αφορμή το αποτυχημένο πραξικόπημα, ο Ερντογάν ξεκίνησε τις μαζικές και αυθαίρετες διώξεις των πολιτικών του αντιπάλων, κάθε απόχρωσης, αποδίδοντάς τους σχέσεις με τον αυτοεξόριστο ιμάμη, ο οποίος από την πλευρά του αρνείται όλα όσα υποστηρίζει ο Τούρκος πρόεδρος.

Συνολικά το ένα τρίτο του συνόλου των στρατηγών και ναυάρχων έχουν εκδιωχθεί από τις θέσεις τους ή έχουν συλληφθεί, ενώ η τουρκική πολεμική αεροπορία έχει χάσει ένα πολύ μεγάλο μέρος των πιλότων της.

 

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις