Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

Συλλαλητήριο στην Αθήνα για τον Δημήτρη Κουφοντίνα - Βίντεο


 Νέα διαμαρτυρία υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα είναι σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας. Μετά από συγκέντρωση στο Σύνταγμα ακολούθησε πορεία προς την Ομόνοια.

Σε εξέλιξη είναι στο κέντρο της Αθήνας νέα κινητοποίηση υπέρ του απεργού πείνας και δίψας, Δημήτρη Κουφοντίνα. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στο Σύνταγμα πριν ξεκινήσουν πορεία με κατεύθυνση την Ομόνοια.

Ισχυρή είναι η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, ενώ στο σημείο βρίσκεται και αύρα.

Κινητοποίηση για τον Κουφοντίνα στο Σύνταγμα
© SPUTNIK
Κινητοποίηση για τον Κουφοντίνα στο Σύνταγμα
Κινητοποίηση για τον Κουφοντίνα στο Σύνταγμα
© SPUTNIK
Κινητοποίηση για τον Κουφοντίνα στο Σύνταγμα

Στη σημερινή διαμαρτυρία στο κέντρο της Αθήνας συμμετέχει η Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών, καθώς και αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες.

Λόγω της διαμαρτυρίας κλειστός παραμένει ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα, ενώ η Τροχαία έχει κλείσει και την οδό Πανεπιστημίου.

Συγκέντρωση για τον Δημήτρη Κουφοντίνα στο Σύνταγμα
© SPUTNIK
Συγκέντρωση για τον Δημήτρη Κουφοντίνα στο ΣύνταγμαΟι διαδηλωτές ζητούν από την κυβέρνηση να υποχωρήσει ώστε να μην υπάρξει νεκρός απεργός πείνας στη χώρα μας, και την ίδια στιγμή, υπερασπίζονται το αίτημα του, που είναι να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Το χρονικό της απεργίας πείνας και δίψας του Δημήτρη Κουφοντίνα

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας πραγματοποιεί απεργία πείνας και δίψας και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο «Λουκάς» της 17 Νοέμβρη ξεκίνησε απεργία αφότου βγήκε απόφαση να μεταχθεί από τις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας Βόλου, όπου εξέτιε την ποινή του, στις φυλακές Δομοκού.

Ο ίδιος διεκδικεί να μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού στην ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα, όπου πέρασε τα 16 από τα 18 χρόνια της κράτησής του, επικαλούμενος τον νόμο 4760/2020 (άρθ.3) παρότι τον χαρακτηρίζει «φωτογραφικό», ισχυριζόμενος ότι στόχος ήταν να διακοπεί η κράτησή του σε αγροτικές φυλακές.

«Το έγγραφο του υπουργείου που μου γνωστοποιήθηκε, αποκαλύπτει την πρωτοφανή του μεθόδευση απέναντί μου, καθώς, σύμφωνα με αυτό, στην μιάμιση ώρα που διήρκεσε η μεταγωγή μου από την Κασσαβέτεια στον Δομοκό, όπου και όπως απαιτούσε η εγχώρια Φαμίλια, φαίνεται ότι μετάχθηκα και στον Κορυδαλλό, για να φαίνεται ότι τηρήθηκε αυτό που απαιτούσε ο φωτογραφικός νόμος για τις αγροτικές (φυλακές), που έφτιαξαν για να με εκτοπίσουν απ' αυτές» τόνιζε ο Κουφοντίνας στη δήλωσή του όταν ανακοίνωνε την έναρξη της απεργίας πείνας, ενώ έκανε λόγο για «πλήρη εξευτελισμό του κράτους δικαίου, για το οποίο φλυαρούν, πλήρες κουρέλιασμα των ίδιων τους των νόμων».


 

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις