Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021

Ανιστόρητος ο Κ.Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα δεν έχει φοβίσει κανέναν» είπε 200 χρόνια μετά την Επανάσταση του 1821


 Μία απολύτως λανθασμένη δήλωση από τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ενόψει και της Επετείου της Επανάστασης του 1821, καθώς υποστήριξε ότι «η Ελλάδα δεν έχει φοβίσει ποτέ κανέναν». 

Μία δήλωση που δείχνει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι ανιστόρητος, αφού η χώρα μας είχε πάντα διεκδικήσεις σε Βόρεια Ήπειρο, Μικρά Ασία, Σκόπια κτλ. Άλλωστε μέχρι και το 1922 υπήρχε η ιδέα της Μεγάλης Ελλάδας. 


Αλλά και μέχρι το 1974 η Ελλάδα είχε διεκδικήσεις σε εδάφη. Επιπλέον ακόμα και μετέπειτα και συγκεκριμένα στις αρχές της δεκαετίας του 90' η χώρα μας είχε διεκδικήσεις σε εδάφη στα Σκόπια και συγκεκριμένα για επέκταση μέχρι το Μοναστήρι. 


Ουσιαστικά τα μοναδικά χρόνια που κανένας δεν φοβάται την Ελλάδα είναι τα χρόνια των Μνημονίων, όταν και τέθηκε υπό ξένη δημοσιονομική κατοχή. Οπότε καλό θα ήταν να μην έχει το «φοβικό» σύνδρομο της «μικρής Ελλάδας» (όπως την είχε χαρακτηρίσει πρόσφατα) ο Κ.Μητσοτάκης.


Ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να ήταν πιο προσεκτικός μία μέρα πριν τη συμπλήρωση 200 ετών από την ελληνική Επανάσταση, και την παλιγγενεσία του Έθνους των Ελλήνων, που αποτίναξε τον τουρκικό ζυγό.


Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός σε κοινές δηλώσεις του με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη μετά τη συνομιλία στο Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε αναφερόμενος στην Τουρκία: 


«Η Ελλάδα δεν έχει φοβίσει κανένα, αλλά δεν φοβάται και κανένα».


Επίσης ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε πως στο αυριανό συμβούλιο Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να επιμείνουν στην πολιτική διττής προσέγγισης απέναντι στην Τουρκία. Ο ίδιος είπε πως οι δύο ηγέτες χαιρέτισαν τα συμπεράσματα της έκθεσης Μπορέλ και σημείωσε πως προς το παρόν στην νοτιανατολική Μεσόγειο έχει αποσύρει τα πλοία της από την ΑΟΖ. 

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

«Δεν είναι ασήμαντο γεγονός, απομένει να αποδειχθεί ότι θα έχει διάρκεια. Να βεβαιώσει ότι δεν πρόκειται για ένα ελιγμό» σημείωσε. Πρόσθεσε δε πως «Η Τουρκία ή θα ακολουθήσει τον δρόμο του Διεθνούς Δικαίου ή αν επιλέξει τον δρόμο της παραβατικότητας αυτό θα οδηγήσει σε συνέπειες»,


Μα μόνο αυτή η δήλωση από μόνη της αποδεικνύει πως η κυβέρνηση φοβάται και την ώρα που η Άγκυρα υβρίζει την Ελλάδα συστηματικά, η ελληνική πολιτική ηγεσία δεν τολμά (σσ. δηλαδή φοβάται) να πει ούτε ένα «δε φοβόμαστε» σκέτο χωρίς να το «νερώσει»! 


Αυτό βέβαια δεν ισχύει για το στράτευμα του οποίου του ηθικό, το φρόνημα και η αποφασιστικότητα είναι υψηλά.


Να υπενθυμίσουμε στον κ. πρωθυπουργό πως η πρώτη φράση του Ύμνου εις την Ελευθερία λέει: «Σε γνωρίζω από την κόψη του σπαθιού την ΤΡΟΜΕΡΗ» και πως υπάρχουν πολλά παραδείγματα στην ιστορία που η Ελλάδα φόβισε τους εχθρούς που την σκλάβωναν ή την επιβουλεύονταν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις