Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021

Ερντογάν: Ελλάδα και Κύπρος προκαλούν - Η Τουρκία διατηρεί τη σταθερότητα σε Μεσόγειο και Αιγαίο

 


«Προκαλούν Ελλάδα και Κύπρος, ενώ η Τουρκία διατηρεί τη σταθερότητα» σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο λέει ο Ερντογάν.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερτνογάν, στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης που είχε με τους επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, τόνισε πως «Αθήνα και Ελληνοκύπριοι» προκαλούν και επιτίθενται.

«Η Τουρκία διατηρεί και υποστηρίζει τη σταθερότητα και τη συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο παρά τις προκλήσεις και τις επιθέσεις Αθήνας και Ελληνοκύπριων» είπε συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Anadolu.

Από πλευράς τους, Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, νωρίτερα σε κοινή δήλωσή τους είπαν πως «συζήτησαν για το τι ακολούθησε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου, την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένων των επικείμενων συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού, καθώς και την πορεία των σχέσεων ΕΕ - Τουρκίας».

Επίσης, η πλευρά της ΕΕ υπογράμμισε τη σημασία της «διαρκούς αποκλιμάκωσης και της περαιτέρω ενίσχυσης της οικοδόμησης εμπιστοσύνης ώστε να καταστεί δυνατή μια πιο θετική ατζέντα ΕΕ-Τουρκίας».

«Οι πρόεδροι αντάλλαξαν επίσης απόψεις για την κατάσταση των Σύριων προσφύγων που φιλοξενούνται στην Τουρκία, καθώς και για την ευρύτερη περιφερειακή κατάσταση, συμπεριλαμβανομένης της Λιβύης και της Συρίας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση για την εν λόγω τηλεδιάσκεψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις