Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

«Καίει» τον Π.Φιλιππίδη ταξιθέτρια: «Μετά από ψυχολογική πίεση αναγκάστηκα να ενδώσω πολλές φορές»


 H υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη φαίνεται να παίρνει την οδό της δικαιοσύνης μετά τις δεκάδες καταγγελίες προς το πρόσωπό του.

Οι καταγγελίες αυτές δεν έρχονται μόνο από επώνυμες και καταξιωμένες ηθοποιούς αλλά υπάρχουν πλέον καταγεγραμμένες στον ΣΕΗ και καταγγελίες από πολλές ταξιθέτριες και μαθήτριες δραματικών σχολών που έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και σωματικής επίθεσης από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη.

Οι ατάκες που φέρεται να χρησιμοποιούσε ο Φιλιππίδης, που υποσχόταν σε νεαρές από θέση ισχύος, είτε ως θιασάρχης είτε ως δάσκαλος σε σχολές είτε ως σκηνοθέτης, σοκάρουν καθώς το λεξιλόγιό του και η συμπεριφορά του ήταν τουλάχιστον αχρεία.

Στον φάκελό του υπάρχει καταγγελία από ταξιθέτρια με αρχικά Ν.Μ. η οποία αναφέρει ότι της ασκήθηκε ψυχολογική πίεση να ενδώσει στις σεξουαλικές ορέξεις του ηθοποιού ο οποίος μεταξύ άλλων της υποσχόταν ρόλο στην παράστασή του. Όπως λέει, ο ίδιος έγινε εξαιρετικά φορτικός . Η ταξιθέατρια μετά από πολλές πιέσεις συνευρέθηκε μαζί του, με τον Φιλιππίδη να την αναγκάζει να συναινέσει σε πράξη πολλές φορές μέσα στον ίδιο μήνα.

Φυσικά, μόλις εκείνη υπέκυψε, εκείνος άρχισε να χάνει το ενδιαφέρον του και εξαφανίστηκε χωρίς να τηρήσει τις υποσχέσεις του.

Άλλη ηθοποιός καταγγέλλει ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης ξεκίνησε με χάδια και πιέσεις την ψυχολογική του επίθεση σε αυτήν και όταν εκείνη προσπάθησε να διαφύγει κατάλαβε ότι είχε κλειδωμένες τις πόρτες του θεάτρου.

Άλλη μία ηθοποιός, η Μ.Θ. ως ενήλικη πήγε να δει τον παλιό της καθηγητή Πέτρο Φιλιππίδη στην παράσταση «Ο Ηλίθιος» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Μετά το τέλος του έργου ο ηθοποιός φέρεται να της είπε να τον περιμένει για να συζητήσουν ενώ η ίδια περίμενε να τον συγχαρεί. Την ώρα που συζητούσαν ο Πέτρος Φιλιππίδης της άνοιξε το πουκάμισο σοκάροντας τη με την ίδια να τον βρίζει, να τρέχει να τον αποφύγει και τον ίδιο να της δείχνει τον τρόμο προς το ασανσέρ.

Η εισαγγελία αναμένεται να καλέσει τον ηθοποιό σε απολογία μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις