Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

ΛΑΘΡΟΜεταναστευτικό: "Η Ευρώπη θέλει όποιος παράνομα μπαίνει στην Ελλάδα να παραμένει εδώ"

 


Με λιγότερους πόρους θα κληθεί η Ελλάδα να διαχειριστεί το μεταναστευτικό καθώς η Ε.Ε. φαίνεται πως οδηγείται σε μείωση της χρηματοδότησης για το συγκεκριμένο θέμα.

Με τις μεταναστευτικές ροές να βρίσκονται σε ύφεση, εξαιτίας όπως φαίνεται των αυστηρών μέτρων λόγω πανδημίας, αλλά και εξαιτίας του χειμώνα, η Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνει να θεωρεί δεδομένη αυτή τη μείωση και αντίστοιχα να οδεύει σε μείωση των χρηματοδοτικών πακέτων προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, από τα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ της προηγούμενης περιόδου, η χρηματοδότηση προς την Ελλάδα για την περίοδο 2020-2027 θα υποχωρήσει στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Η επίσκεψη της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ Ίλβα Γιόχανσον, στη Λέσβο και η εξαγγελία της για κονδύλι ύψους 275 εκατομμυρίων ευρώ για νέες δομές σε πέντε νησιά (Λέσβο, Χίο, Κω, Λέρος και Σάμο) όπου υπολογίζεται ότι συνολικά υπάρχουν περίπου 14.000 μετανάστες, καταδεικνύει εν πολλοίς την πολιτική της ΕΕ έναντι του μεταναστευτικού και κυρίως τον ρόλο που αποδίδει στην Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.