Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Ευθεία σύγκρουση Άγκυρας-Μόσχας στη Συρία: Εντολή στον ρωσικό στόλο να εξαφανίσει τους φιλότουρκους αντάρτες Γιώργος Μοτσάκος


 Το Κρεμλίνο προετοιμάζει 'καταιγίδα' πυραύλων κατά των φιλότουρκων Τζιχαντιστών στην Συρία ενώ στο στόχαστρο είναι και οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο

Σε προηγούμενο άρθρο, αναφέραμε για ξεκάθαρες πολεμικές κινήσεις αυτή τη δεδομένη χρονική περίοδο από Ρωσία στην Α. Μεσόγειο, οι οποίες έχουν πλέον έναν και μόνο σκοπό, το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών με τους Τούρκους άπαξ δια παντός, διότι στην “εξίσωση” έχουν εισέλθει δυναμικά οι ΗΠΑ για το μοίρασμα της Συρίας.

Η Μόσχα έχει συγκεντρώσει έναν ισχυρότατο στόλο μονάδων επιφανείας και υποβρυχίων στη Μεσόγειο και ως αντιστάθμισμα των αμερικανικών κινήσεων σε Αιγαίο και Μαύρη Θάλασσα.

Σήμερα, ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι ο στόλος αυτός ετοιμάζεται να ισοπεδώσει τα πάντα στο συριακό έδαφος εκτοξεύοντας πυραύλους Κρουζ Kalibr.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Το πρακτορείο ειδήσεων Avia.pro έλαβε δεδομένα σχετικά με τη συγκέντρωση των ρωσικών ναυτικών δυνάμεων στην ανατολική Μεσόγειο, τα οποία αναφέρουν ότι εκτός από πιθανές στρατιωτικές ασκήσεις, προετοιμάζεται μια επιχείρηση επίθεσης εναντίον των ισλαμιστών τρομοκρατών στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας.

Προς το παρόν υπάρχουν πληροφορίες ότι πριν από λίγες ώρες, τέσσερα ρωσικά πολεμικά πλοία πέρασαν από το Στενό του Γιβραλτάρ και κατευθύνονται προς ρωσικά πλοία που βρίσκονται στα ανοικτά των ακτών της Συρίας, έμφορτα με άρματα μάχης και αυτοκινούμενα πυροβόλα για τον Άσαντ.

Στην εικόνα που παρουσιάζεται, μπορούμε να δούμε την τρέχουσα κατάσταση στα ύδατα της Μεσογείου με τα πλοία του ρωσικού στόλου.

Για την ώρα δεν υπάρχουν επίσημα σχόλια από το υπουργείο άμυνας της Ρωσίας και το ρωσικό πολεμικό ναυτικό, ωστόσο, εμπειρογνώμονες αναφέρουν την επικείμενη παράδοση αρκετών δεκάδων αρμάτων μάχης στη Συρία, ώστε να ξεκινήσει χερσαία επίθεση εναντίον των θέσεων των φιλότουρκων τζιχαντιστών.

Οι Ρώσοι με τον ένα ή άλλο τρόπο θέλουν να κλείσουν το ζήτημα Συρία με τους Τούρκους, διότι ο κύριος αντίπαλος τους είναι οι ΗΠΑ, που κατέχουν το 95% των πετρελαιοπηγών της χώρας, οι οποίες είναι απαραίτητες για την αναδιοργάνωσή της.    

Αυτό που είναι άξιο προσοχής πάντως είναι ότι στα νότια της Κύπρου έχουμε το ρωσικό ναρκαλιευτικό "Ivan Antonov", το δεξαμενόπλοιο "Iman" και την ΤΠΚ "Sparta".

Στα ανατολικά της Κύπρου βρίσκεται το πλοίο "Sergey Balk" και η ΤΠΚ "Orekhovo-Zuevo", στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού έχουμε την φρεγάτα "Ναύαρχος Γκριγκόροβιτς" και το περιπολικό πλοίο "Ντμίτρι Ρογκάγεφ".

Στην προκειμένη περίπτωση η παρουσία ρωσικών πολεμικών πλοίων σε συνδυασμό με την ευρεία επιχείρηση ηλεκτρονικού πολέμου στα βρετανικά αεροσκάφη των βάσεων στην Κύπρο, μας προειδοποιούν για κάτι πολύ πιο μεγάλο το οποίο έρχεται στην περιοχή.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Οι Ρώσοι θεωρούν τους Βρετανούς ως υποκινητές στην Α. Ουκρανία και ετοιμάζουν πιθανόν να τους κάνουν τα “ίδια” στις βάσεις τους στην Κύπρο.  

Η περιοχή της Α. Μεσογείου έχει γίνει ήδη ένα ιδιότυπο πεδίο ναυτικής αντιπαράθεσης μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, ενώ το τουρκικό πολεμικό ναυτικό δεν έχει “ξεμυτίσει” από τους ναυστάθμους του, σαν να γνωρίζει πιθανόν τι ...έρχεται.    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις