Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Γαλλικό μήνυμα σε Τουρκία: ''Η ελληνική ΠΑ με τους Meteor θα έχει την απόλυτη υπεροχή''

 


Ανδρέας Μουντζουρούλιας

Σάλος στη Τουρκία με δημοσίευμα του Πενταπόσταγμα - Σημαντική εξέλιξη με τους Meteor

Μία σημαντική εξέλιξη έχουμε από την Γαλλία, η οποία επηρεάζει άμεσα και την ελληνική πολεμική αεροπορία. Τα μαχητικά αεροσκάφη Rafale πραγματοποίησαν για πρώτη φορά πτήση, θέτοντας σε επιχειρησιακή λειτουργία του πανίσχυρους πυραύλους αέρος – αέρος Meteor. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας, ''ένα μαχητικό αεροσκάφος Rafale έκδοσης F3-R (ένα μαχητικό αεροσκάφος Rafale έκδοσης F3-R όπως αυτά που θα προμηθευτεί και η Ελλάδα) πραγματοποίησε για πρώτη φορά επιχειρησιακή πτήση όντας εξοπλισμένο με τον πύραυλο αέρος-αέρος Meteor. Η όλη διαδικασία εξοπλισμού, απογείωσης και πτήσης του μαχητικού με τον συγκεκριμένο πύραυλο, είχε θετικά αποτελέσματα για την τεχνογνωσία και τις τυποποιημένες διαδικασίες για την επιχειρησιακή ετοιμότητά των τεχνικών αλλά και των πληρωμάτων, κάτι που στο μέλλον και οι ειδικοί της Πολεμικής Αεροπορίας θα μπορούν να εξετάσουν από πρώτο χέρι.'' 

Οι πύραυλοι Scalp, AM-39 και Meteor, αποτελούν υψηλής επικινδυνότητας απειλή για την Τουρκία, μαζί με το ραντάρ AESA στα αεροσκάφη Rafale κατά την διάρκεια πιθανής εναέριας μάχης. 

Η Ελλάδα σε πιθανή σύρραξη στον αέρα, διαθέτοντας τον πύραυλο Meteor μπορεί να εκμεταλλευτεί την υπεροχή της εναντίον της Τουρκίας. 

Οι πύραυλοι αυτοί μαζί με τα αεροσκάφη Rafale θα δώσουν στην ελληνική πλευρά ένα σοβαρότατο πλεονέκτημα σε μια πιθανή εναέρια μάχη έναντι των τουρκικών αεροσκαφών που δεν διαθέτουν επί του παρόντος πυραύλους με την ίδια εμβέλεια. 

Οι πληροφορίες ότι τα νέα ελληνικά μαχητικά θα διαθέτουν πυραύλους Meteor με άμεση παράδοση των νέων μαχητικών από το Παρίσι, αντιμετωπίστηκε με έκδηλη ανησυχία σε όλα τα τουρκικά αμυντικά φόρουμ. 

Ο λόγος για την ανησυχία είναι ότι οι πύραυλοι Meteor, που έχουν μεγάλο εύρος βεληνεκούς ενδέχεται να διαταράξουν την ισορροπία μεταξύ των αεροπορικών δυνάμεων των δύο χωρών υπέρ της Ελλάδας σε πιθανή ένταση. 

Το Meteor παγκοσμίως είναι ο πιο εξελιγμένος πύραυλος αέρος - αέρος με ακτίνα δράσης πέραν των 110 χιλιομέτρων !

Το Meteor έχει σχεδιαστεί για να φέρει επανάσταση στη μάχη αέρος - αέρος στον 21ο αιώνα. Αναπτύχθηκε από την ευρωπαϊκή κοινοπραξία έξι χωρών υπό την γαλλική εταιρία MBDA με κοινή ανάγκη της Ευρώπης να νικήσει τόσο τις σημερινές όσο και τις μελλοντικές απειλές. Το Meteor έχει τρεις έως έξι φορές μεγαλύτερη ταχύτητα από τους σημερινούς πυραύλους αέρος - αέρος. Το «κλειδί» για την απόδοση του Meteor είναι ένας πύραυλος με πεταλούδα (ramjet) που κατασκευάζεται από την Bayern-Chemie της Γερμανίας.

Το Meteor προσφέρει δυνατότητα πολλαπλών βολών έναντι Ιπτάμενων στόχων με μεγάλους ελιγμούς. Έχει κινητήρα ramjet με στερεό καύσιμο που επιτρέπει στον πύραυλο να ταξιδεύει με ταχύτητα πάνω από Mach 4 και του παρέχει ώθηση και επιτάχυνση προς στόχευση.  

Επίθεση Τούρκων σε Πενταπόσταγμα την ίδια στιγμή   

Οι Τούρκοι, την ίδια στιγμή είναι στα ''κάγκελα'' με το χθεσινό άρθρο του Πενταπόσταγμα. Μάλιστα και το think tank του γνωστού Γιαϊτζί έκανε αφιέρωμα!

''Η Ελλάδα, η οποία θα πάρει τα μαχητικά Rafale από τη Γαλλία και αναβαθμίζει τα F-16 σε "Viper", θα αγοράσει οπλικά συστήματα από το Ισραήλ. «Έρχεται βοήθεια: Θα χτυπήσουμε την Τουρκία ισραηλινά όπλα», αναφέρει το ελληνικό ΜΜΕ Πενταπόσταγμα.'' 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΤΩΡΑ (ΕΔΩ) ΓΙΑ ΟΛΑ!

''Η Ελλάδα εξετάζει τρόπους να αξιοποιήσει την πολύ καλή περίοδο που διανύουν οι Ελληνοϊσραηλινές σχέσης. Γι’ αυτό και η Αθήνα ετοιμάζεται για προσθήκες όπλων από το πλούσιο και σύγχρονο ισραηλινό οπλοστάσιο. Στο μικροσκόπιο βρίσκονται οι ρουκέτες Rampage και οι συλλογές καθοδήγησης Spice οι οποίες προσαρμόζονται σε βόμβες ελεύθερης πτώσης'', αναφέρουν οι Τούρκοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις