Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021

Χλεύη Αμερικανού στελέχους της πρεσβείας των ΗΠΑ για το αίτημα της Ελλάδας για φρεγάτες: Μας αποκάλεσε «ζητιάνους»!


 Σε μία εξοργιστική τοποθέτηση, άκρως προσβλητική για την Ελλάδα, προχώρησε ο πρώην ακόλουθος Άμυνας της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα Ρομπ Παλμ, ο οποίος μας αποκάλεσε «ζητιάνους» στο twitter με αφορμή την επιλογή των φρεγατών.

Ο κ.Παλμ απάντησε σε μία ανάρτηση χρήστη του twitter ο οποίος έγγραφε τι φρεγάτα θα ήθελε από τις ΗΠΑ (Arleigh Burke) κι από κάτω τι φρεγάτες δίνουν στην πραγματικότητα οι ΗΠΑ (δείχνοντας τις ανεπαρκείς φρεγάτες παράκτιας MMSC) πως «οι ζητιάνοι δεν έχουν δικαίωμα επιλογής», αναφερόμενος φυσικά στην Ελλάδα και πως θα πρέπει να δεχθεί ό,τι τις δίνουν οι ΗΠΑ, ακόμα κι αν είναι χάλια, αφού σύμφωνα με τον κ.Παλμ πρόκειται για κράτος «ζητιάνο».


 Όπως βλέπουμε από τα προφίλ του κ.Παλμ ακολουθείται από τον πρέσβη στην Ελλάδα κ.Πάιατ ενώ έχει βραβευτεί κι από τον πρώην ΥΠΑΜ Πάνο Καμένο, ο οποίος φανταζόμαστε δεν γνώριζε τότε την άποψη του κ.Παλμ για την Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Για όσους γνωρίζουν ο ακόλουθος Άμυνας είναι συνήθως πίσω από τον πρέσβη το νο2 της πρεσβείας, ο κ.Παλμ ήταν σε αυτό το πόστο από τον Μάιο του 2014 μέχρι τον Ιούλιο του 2018. 


Εμείς να ενημερώσουμε τον κ.Παλμ, επειδή η ελληνική κυβέρνηση «χλωμό» ν’ απαντήσει, πως αυτοί που παρακαλάνε και πιέζουν να αγοράσει η Ελλάδα ανεπαρκείς αμερικανικές φρεγάτες παράκτιας άμυνας MMSC είναι οι ΗΠΑ και ο κ.Πάιατ και όχι τα ελληνικά επιτελεία τα οποία προτιμούν τη γαλλική πρόταση με τις σαφώς ανώτερες φρεγάτες Belh@rra.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις