Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

HXHPO «OXI» της Μόσχας στην πρόταση K. Mητσοτάκη για το διαβατήριο εμβoλιασμού: «Εξαναγκάζει τους πολίτες»

Αντίθετος με την πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για το διαβατήριο εμβολιασμού ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας σήμερα, Τρίτη, η ιδέα της ΕΕ αντίκειται στην εθελοντική φύση των εμβολιασμών. 


«Πολλοί λένε ότι η ιδέα αντίκεται στους κανόνες της Δημοκρατίας, γιατί υπάρχει μία απόφαση στην ΕΕ ότι ο εμβολιασμός είναι εθελοντικός. Εάν υπάρξει αυτό το διαβατήριο Covid, αυτό θα αντίκεται στην αρχή του εθελοντισμού. Άρα, οι πολίτες θα αναγκαστούν (σ.σ. να εμβολιαστούν). Θα δούμε πώς θα τελειώσει (σ.σ. το ζήτημα). Ελπίζω, η απόφαση θα ληφθεί αφού έχει ληφθεί υπόψιν η γνώμη των κρατών μελών και να μην τούς επιβληθεί. Ο παράγοντας περί εθελοντισμού είναι πολύ σημαντικός» ξεκαθάρισε ο Λαβρόφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Ρώσος διπλωμάτης δεν μπόρεσε να κάνει κάποια πρόβλεψη για το πώς μπορεί να επηρεάσει αυτό Ρώσους πολίτες.

«Πρέπει να περιμένουμε έως ότου υπάρξει τελική λύση σε αυτό το πρόβλημα. Έχουμε ενημερώσει τους συναδέλφους μας στην ΕΕ ότι επιμένουμε σε αποφάσεις που δεν θα κάνουν διακρίσεις κατά Ρώσων πολιτών».

Αυτό είναι το δεύτερο «όχι» της Μόσχας στον Κυριάκο Μητσοτάκη τον τελευταίο καιρό, καθώς πρόσφατα ο Ρώσος πρόεδρος απάντησε αρνητικά στην πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού για να παραστεί στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου. 

Η άρνηση του Βλάντιμιρ Πούτιν σχετίζεται άμεσα με τη νηοψία της φρεγάτας Ανδρίας στο ρωσικό φορτηγό πλοίο «Adler», κάτι που είχε προκαλέσει διάβημα από το ρωσικό ΥΠΕΞ. 

Οι Βρυξέλλες παρουσιάζουν τον Μάρτιο την πρόταση Κ.Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Η ώρα του «σφραγίσματος» για τους Ευρωπαίους πολίτες, καθώς η πρόεδρος Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε χθες πως οι Βρυξέλλες θα παρουσιάσουν τον Μάρτιο την πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού. 

Με αυτό τον τρόπο -αρχικά- θα μπορούν να ταξιδέψουν μόνο όσοι έχουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ενώ ήδη υπάρχουν φοβίες πως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες δραστηριότητες. 

Να τονίσουμε πως το Ισραήλ, που είναι η «πρωταθλήτρια» χώρα στους εμβολιασμού, ήδη έχει αναφερθεί σε δουλειές μόνο για εμβολιασμένους, αλλά και στο δικαίωμα που θα έχουν όσοι κάνουν το εμβόλιο να παρακολουθήσουν θέατρα και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. 

«Όσο για το θέμα του πώς θα μοιάζει το ψηφιακό πράσινο διαβατήριο, θα υποβάλουμε μια νομοθετική πρόταση τον Μάρτιο», δήλωσε χαρακτηριστικά η φον ντερ Λάιεν στη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης με Γερμανούς συντηρητικούς βουλευτές.



ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις