Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

Ρωσικός Iskander κτύπησε την τουρκική φάλαγγα στη Συρία


 Στη δημοσιότητα ντοκουμέντα-''βόμβα''

Νέα αποκάλυψη ήρθε στο ''φως'' από ειδικούς αμυντικούς αναλυτές στην Συρία, σχετικά με την πρόσφατη ρωσική επίθεση σε τουρκικές αποθήκες και φάλαγγα παράνομου πετρελαίου στην Συρία που προορίζονταν για την Τουρκία, 1,5 χλμ. από τα τουρκικά σύνορα.

Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες ανέφεραν ότι ο ρωσικός στρατός είχε χρησιμοποιήσει τακτικό βαλλιστικό πύραυλο Tochka-U OTRK.

Σύμφωνα όμως με άλλους αναλυτές, η Ρωσία έχει χρησιμοποιήσει και τον βαλλιστικό πύραυλο Iskander, ο οποίος διαθέτει πραγματική τρομερή ισχύ.

Τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν ότι ο πύραυλος Iskander εκτοξεύτηκε από τη ρωσική αεροπορική βάση Khmeimim, η οποία βρίσκεται 250 χιλιόμετρα από το σημείο των εκρήξεων, κάτι που επιβεβαιώνουν και άλλες ανεξάρτητες πηγές.

Η Μόσχα μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινώσει τι είδους όπλα χρησιμοποιήθηκαν για να εκτελέσουν το κτύπημα αυτό.

Το μόνο πράγμα που έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής είναι το ότι οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από τον ρωσικό στρατό και στόχευαν στην καταστροφή των αποθηκών με τα πετρελαιοειδή μαζί με την φάλαγγα.

Υπενθυμίζουμε ότι ο βαλλιστικός πύραυλος του Iskander ήταν όντως διαθέσιμος στη ρωσική στρατιωτική βάση Kmeimim εδώ για αρκετούς μήνες.

Μετά από αυτήν την αποκάλυψη πολλοί θεωρούν ότι εν λόγω κίνηση του Κρεμλίνου ήταν μια σαφής προειδοποίηση προς τον Ερντογάν, να μην προσπαθήσει να επεκταθεί στο συριακό έδαφος.

Ρώσοι πολιτικοί επιστήμονες και στρατιωτικοί δηλώνουν ότι οι επιθέσεις στις 5 Μαρτίου έχουν τεράστια πολιτική σημασία για την Άγκυρα.

Σύμφωνα με αυτούς, αυτές ήταν το πιο σαφές μήνυμα από τη Μόσχα προς την Άγκυρα, καθώς η Ρωσία είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει με ακρίβεια όλα τα διαθέσιμα μέσα για την προστασία της συριακής επικράτειας, μέρος της οποίας η Τουρκία προσπαθεί να προσαρτήσει με τα γνωστά κόλπα της.

Οι Ρώσοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες προχωρούν ακόμη περισσότερο στα σχόλιά τους, λέγοντας ότι με αυτήν την επίθεση, η Μόσχα έδειξε την ετοιμότητά της να επιτεθεί ακόμα και σε τουρκικά στρατεύματα, όχι μόνο στη συριακή επικράτεια, αλλά και ενδεχομένως στην Α.Ουκρανία.

Η ακρίβεια της πυραυλικής επίθεσης και η εγγύτητα της στα τουρκικά σύνορα υποστηρίζουν σαφώς αυτήν την άποψη.

Τι συνέβη ακριβώς όμως στις 5 Μαρτίου; Όπως έγινε γνωστό, ο ρωσικός στρατός πραγματοποίησε την πιο ισχυρή επίθεση στις τουρκικές κατεχόμενες περιοχές στη Συρία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυραυλική επίθεση στη συνέχεια υποστηρίχθηκε και από ρωσικά αεροσκάφη.

Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν στις 5 Μαρτίου στη βόρεια Συρία. Αρκετές κατεχόμενες από την Τουρκία περιοχές στην επαρχία του Χαλεπίου κτυπήθηκαν  επίσης, ενώ ο στόχος ήταν και αποθήκες πετρελαίου στην τουρκική κατεχόμενη περιοχή γύρω από το Tarhin.

Δεκάδες πετρελαιοφόρα οχήματα καταστράφηκαν. Πηγές ισχυρίζονται ότι είδαν τις εκρήξεις από απόσταση 40 χλμ., ενώ σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, χτυπήθηκε επίσης και μια βάση τζιχαντιστών και στις δύο περιοχές.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Έτσι επιβεβαιώνεται η εκδοχή ότι στην Συρία η Μόσχα κτύπησε με πρωτοφανή σφοδρότητα έχοντας δύο στόχους:

Α. Ήθελε να κόψει τον αέρα της Τουρκίας στην Βόρεια Συρία αφού στηρίζει την συριακή εδαφική ακεραιότητα.

Β. Έστειλε “μήνυμα” στην Άγκυρα να μην λάβει “μέρος” έμμεσα ή άμεσα στην Α.Ουκρανία, διότι εκεί η διένεξη αφορά Ρώσους πολίτες.

Το αν το πήραν οι Τούρκοι το ρωσικό “μήνυμα” θα το δούμε το επόμενο διάστημα ειδικά στην Α.Ουκρανία, όπου αναμένουμε σφοδρές συγκρούσεις Ουκρανών και φιλορώσων το επόμενο διάστη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις