Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Kedr: Η Ρωσία αναπτύσσει στρατηγικούς πυραύλους νέας γενιάς


 Ασταμάτητη η Ρωσία, αποφάσισε να δώσει «πράσινο φως» σε πρόγραμμα έρευνας και ανάπτυξης για την κατασκευή ενός νέου στρατηγικού πυραυλικού συστήματος με την ονομασία «Kedr» σύμφωνα με όσα αναφέρει χθεσινό δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου TASS.

Την ίδια στιγμή που η Μόσχα έχει θέσει ως προτεραιότητα την ανάπτυξη και την επιχειρησιακή λειτουργία των βαλλιστικών πυραύλων Avangard και Sarmat, η ρωσική αμυντική βιομηχανία έχει μπροστά της ένα νέο πυραυλικό σύστημα που θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις δυνατότητες των ρωσικών στρατηγικών πυραυλικών δυνάμεων.

Όπως μετέδωσε χθες το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο πηγή της αμυντικής βιομηχανίας, έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία ανάπτυξης του στρατηγικού πυραυλικού συστήματος επόμενης γενιάς «Kedr» , ενώ έγινε γνωστό ότι ο στόχος του προγράμματος είναι να αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο τις ρωσικές στρατηγικές πυραυλικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με την πηγή, το έργο βρίσκεται στην αρχική φάση της έρευνας και ανάπτυξης (R&D).

Αυτή τη στιγμή, στις ρωσικές στρατηγικές πυραυλικές δυνάμεις εντάσσονται οι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι τύπου Topol, Topol-M και Yars και Avangard, ενώ οι πύραυλοι Sarmat βρίσκονται στο τελικό στάδιο δοκιμών.  Επίσης, στα παραπάνω προστίθενται τα πυρηνικά υποβρύχια κατηγορίας Project 955 και Project 955A που είναι εξοπλισμένα με στρατηγικούς πυραύλους Bulava.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Με πληροφορίες από: TASS / Φωτογραφία αρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.